h

Zaanstad moet beter! Zaanstad moet linksaf! Daarom SP.

16 februari 2022

Zaanstad moet beter! Zaanstad moet linksaf! Daarom SP.

Foto: SP / Anna de Groot

'Een schone en gezonde gemeente waarin geen tweedeling bestaat', dat heeft Anna de Groot voor ogen als ze bedenkt welke richting de gemeente Zaanstad op moet gaan. Op 14, 15 en 16 maart voert Anna de SP- lijst aan bij de gemeenteraadsverkiezingen. Want er moet veel veranderen in Zaanstad.

Wie is Anna?
Anna de Groot was al twee keer lijsttrekker voor de SP. In 2002 en 2006. Nadat ze wethouder was in de buurgemeente Wormerland en lid van Provinciale Staten van Noord-Holland was ze in de laatste vier jaar ook weer opnieuw betrokken bij de gemeenteraad van Zaanstad. Met Anna heeft de SP een zeer bevlogen en zeer ervaren lijsttrekker binnengehaald. Anna weet wat er in Zaanstad moet gebeuren om een einde te maken aan de grote verschillen tussen arm en rijk en om schoner en gezonder te worden.
Anna kwam in 1990 in Wormerveer wonen. De liefde heeft haar naar Wormerveer gelokt. Ze voelt zich een echte gladoor, Zaankanter en Noord-Hollander. En naast lijsttrekker in Zaanstad en lid van Provinciale Staten van Noord-Holland, is zij ook geliefde, moeder en oma. Ook belangrijk. Als er even een momentje tijd over is, werkt Anna graag in de tuin of luistert zij naar een luisterboek.

Waarom koos je ooit voor de SP?
Dat heeft te maken met de kernbegrippen van de SP. Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Dat zijn ook mijn waarden. Die waarden draag ik mijn hele leven al uit, overal waar ik kom. En ik wil deze waarden ook de waarden van de gemeente Zaanstad maken, dus het beleid veranderen. Bovendien moeten de mensen in Zaanstad een gezonde omgeving hebben en moet de natuur in en rond Zaanstad beter. En we blijven praktisch werken. Niet alleen praten in het gemeentehuis, maar ook de mensen overal inĀ  Zaanstad opzoeken. En samen met de mensen voor verbeteringen knokken.

Wat wil je bereiken?
Zaanstad moet er over vier jaar heel anders uitzien. Mensen moeten krijgen waar ze recht op hebben. Recht op werk dat goed beloond wordt. Recht op een goede uitkering voor mensen die dat nodig hebben. Recht op een betaalbaar huis. Recht op een gezonde omgeving. Recht op een schone en groene stad. En vooral recht op een eerlijke en gelijke behandeling van iedereen. Ongeacht wie je bent, hoe je eruit ziet, wat je afkomst is, wat je opleiding is, hoe gezond je bent en of je arm of rijk bent. Daarvoor staat de SP, ook in Zaanstad. En om te bereiken wat we willen gaan de komende vier jaar weer keihard vechten. Samen met jullie, de mensen in Zaanstad.

U bent hier