h

Geen gedoe in Het Twiske

12 september 2022

Geen gedoe in Het Twiske

Foto: Hart voor Het Twiske / Arend van Dam Landsmeer

Het Twiske is een prachtig natuurgebied. De gemeente Zaanstad betaalt mee aan het onderhoud. De SP zet zich al vele jaren in voor dit Natura 2000- gebied. De SP wil natuur. Geen festivals en campings.

Op 15 september, donderdag dus, wordt in het gemeentehuis van Oostzaan de Omgevingsvisie besproken. Het gaat dan ook over Het Twiske. Stichting Hart voor het Twiske vroeg ons om hulp. Want Hart voor het Twiske heeft supporters nodig die hen in de raadszaal van Oostzaan een hart onder de riem willen steken. En je mag ook iets zeggen, als je wilt. Dat moet je dan wel vooraf aanmelden.

Hart voor het Twiske nodigt jullie uit!

"Komt allen naar het gemeentehuis van Oostzaan op donderdag 5 september om half 8. Dan bespreekt de commissie de belangrijke Omgevingsvisie Oostzaan. Op 29 september neemt de gemeenteraad het definitieve besluit.

Hart voor het Twiske is diep teleurgesteld. Onze petitie tegen overnachtingen en festivals in Natura2000-gebied het Twiske is maar liefst 7211 keer ondertekend. Maar de stem van de burger wordt genegeerd. En de natuurbescherming wordt met voeten getreden. Daarom stapt Hart voor het Twiske naar de rechter.

Het gaat slecht met de biodiversiteit in het Twiske. De nieuwe Omgevingsvisie belooft minder commerciële activiteiten. Maar ze kiest juist voor méér recreatie. Nu mag je na zonsondergang het Twiske niet in. Evenementen zijn niet toegestaan. Dat verandert.

Het omstreden vakantiepark Twiske-Haven krijgt groen licht. Voor het eerst in 50 jaar mag je in het Twiske overnachten. Daarmee is de weg vrij voor meer vakantiehuisjes. Tweederde van het Twiske wordt bestemd tot intensief recreatiegebied. Dat is een vrijbrief voor allerlei activiteiten, zoals festivals. Dat botst met de wettelijke verplichting om dit Natura2000 gebied te beschermen. Deze kaart moet uit de Omgevingsvisie.

Het wrange is, dat festivals financieel helemaal niet nodig zijn.

Kom je ook op donderdag 15 september? Of wil je inspreken?

Laat het ons weten, en meldt je dan aan bij griffie@oostzaan.nl"

De SP- gemeenteraadsfractie van Zaanstad kan er niet bij zijn. Die zit te vergaderen in een ander stadhuis. Maar de SP- leden van onze afdeling kunnen misschien wel een luisterend oor en een helpende hand bieden in het gemeentehuis van Oostzaan. 

 

Reactie toevoegen

U bent hier