h

Nationaliseer onze energie en verlaag de energierekening

21 oktober 2022

Nationaliseer onze energie en verlaag de energierekening

Foto: SP / SP

Om duidelijk te maken dat de energievoorziening weer in publieke handen moet komen, heeft een groep SP’ers vanmiddag in Amsterdam Zuidoost het Zweedse Vattenfall symbolisch
‘genationaliseerd.’ Ook de SP Zaanstreek deed mee.

Terwijl commerciële energiebedrijven op dit moment miljarden winst maken, zitten Nederlanders de komende winter in de kou. Velen kunnen de energierekening nu al niet meer betalen.Ondertussen helpt de Nederlandse staat, commerciële energiebedrijven en buitenlandse aandeelhouders aan recordwinsten zonder daar zeggenschap voor terug te eisen.

Marktwerking heeft de energierekening onbetaalbaar gemaakt. Dit moet anders. Energie is een basisvoorziening die voor iedereen betaalbaar moet zijn. Daarom zegt de SP laten we de energievoorziening nationaliseren en weer zelf gaan organiseren. Op deze manier kan de energierekening omlaag en krijgen we de zeggenschap terug.

 

Reactie toevoegen

U bent hier