h

SP Zaanstreek steunt de stakers

18 november 2022

SP Zaanstreek steunt de stakers

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Dick Ofman

Op 18 november 2022 staakten de chauffeurs van het doelgroepenvervoer. Niet leuk voor de kwetsbare mensen die door hen vervoerd worden, maar wel bitter nodig.

De SP Zaanstreek ging naar het Van der Valkhotel in Oostzaan, waar de stakers door de FNV werden ingeschreven. We spraken onze steun uit voor de stakers en overhandigden, bij wijze van symbool van steun, een pot met goudgeld.

De chauffeurs van het doelgroepenvervoer worden slecht betaald en hebben ook nog eens slechte arbeidsvoorwaarden. Daarom eisen zij, naast verbetering van de arbeids- en rusttijden en een betere ziekteregeling, dat de lonen meestijgen met de prijzen in de winkel. Weet je dat een werknemer die ziek wordt nu maar 70 procent doorbetaald krijgt en de eerst dag zelfs helemaal niks? Dat is echt asociaal!

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Anna de Groot

Maar liefst rond de 80 chauffeurs van het bedrijf Munckhof kwamen zich inschrijven. Ondanks dat zij het rot vinden voor hun passagiers dat zij vandaag niet van huis konden. Een teken dat dit echt nodig is.

Als de werkgevers in de taxibranche niet aan de eisen tegemoet komen, gaan de stakingen door en is er elders in het land volgende week weer een staking. Maar dan bij een ander bedrijf.  

Reactie toevoegen

U bent hier