h

Uitslag verkiezingen Provinciale Staten Noord-Holland

29 maart 2023

Uitslag verkiezingen Provinciale Staten Noord-Holland

Foto: SP Noord-Holland / SP Noord-Holland/Marcel Lathouwers

We hebben in de afdeling Zaanstreek keihard gebuffeld om een goede verkiezingsuitslag voor Provincale Staten voor elkaar te krijgen. We verspreidden maar liefst 20.000 folders in Zaanse brievenbussen, we organiseerden een wandel- en vaartocht in het kader van de invloed van de (oude) Zaanse industrie op de Zaanse natuur. We voerden actie bij Tata Steel. We stonden bij winkels en op markten in Wormer, Oostzaan en in Zaanstad. En we waren overtuigend aanwezig bij de FNV- manifestatie op de Gedempte Gracht in Zaandam. Een evenement waar de FNV overigens voor het eerst aanwezig was. En we zetten onze eigen Zaanse kandidaat voor Provinciale Staten, Anna de Groot, extra in het zonnetje en op de kaart.

Was het een succes? Ja en nee. Wat we zeker weten is dat we als afdeling grote resultaten hebben bereikt. Onze SP- afdeling Zaanstreek werkte goed samen en had goede ideeën. We hebben veel opgebouwd in het vorige jaar én we kregen er tenminste 20 nieuwe leden bij. Jammer is dat de SP in Provinciale Staten van Noord-Holland van drie naar twee zetels ging. En dat onze eigen kandidaat, Anna, geen statenlid en ook geen duo-commissielid werd. Anna kan zich nu nog meer dan voorheen concentreren op de gemeenteraad van Zaanstad. En op de vele gemeenschappelijke regelingen die de gemeent Zaanstad aanging en die ook meer democratie behoeven.

Foto: SP Noord-Holland / SP Noord-Holland/Marcel Lathouwers
 

Op 28 maart 2023 nam Anna, samen met 28 andere statenleden, afscheid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Natuurlijk kreeg ze bloemen en de beste wensen van de SP- fractie in Provinciale Staten. Remine Alberts en Heidi Bouhlel, de nummer één en twee van de kandidatenlijst van de SP gaan wél door. 

Alle leden van de SP Zaanstreek bedanken we voor hun inzet. Onze volgende verkiezingsinzet zal voor de verkiezingen van het Europees Parlement zijn. Die zijn waarschijnlijk op 6 juni 2024. Dus ja ..... dan geen koude handen en voeten en haal de SP- t-shirts maar vast uit de mottenballen! En het zou ook nog best kunnen dat het kabinet eerder valt dan juni 2024!      

 

Reactie toevoegen

U bent hier