h

De SP op de Zaanpride

13 juni 2023

De SP op de Zaanpride

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek

Dit jaar ging de SP mee in de optocht van de Zaanpride. In een jaar of drie groeide de Zaanpride uit met honderden deelnemers. Door de coronapandemie ging de Zaanpride een paar jaar niet door, maar daar is nu een einde aan gekomen. Het was dit jaar zelfs een groot succes.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek

Er waren zelfs een groot aantal jongeren aanwezig. Dit geeft aan dat steeds meer jongeren open kunnen zijn over hun identiteit. Een vooruitgang ten opzichte van eerdere generaties ...

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek

De SP Zaanstreek vindt dat het echter nog steeds droevig is gesteld met de acceptatie van homo's, lesbiennes, transgenders etc. Er vinden nog steeds bedreigingen en fysiek geweld plaats. In een land als Nederland en een stad als Zaanstad hoort dit niet thuis. In sommige landen worden homo's en lesbiennes zelfs gevangengezet en gedood. Daarom is het van belang dat de regenboogparade er is, zodat iedereen zich kan laten zien.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek
 

Het is belangrijk dat de Zaanpride ook in de komende jaren zal worden gelopen. En natuurlijk moeten we er ook in het dagelijks leven op toezien dat niemand wordt gediscrimineerd. Het was een groot succes, op naar de volgende!

De SP heeft een uitgesproken standpunt over discriminatie:

We accepteren geen enkele vorm van discriminatie – door niemand.
Discriminatie bestrijden we, op basis van ras of van seksuele geaardheid, religie of leeftijd, of wat dan ook. Dat geldt ook voor de achterstelling van mensen op basis van klasse. Politie en OM krijgen meer mensen en mogelijkheden om discriminatie van onder meer LHBTIQ+’ers te onderzoeken en te vervolgen. We maken vaart met de uitvoering van het VN-verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking.

Reactie toevoegen

U bent hier