h

Tata- enquete in Wijk aan Zee

13 augustus 2023

Tata- enquete in Wijk aan Zee

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Henriette

Kofferbakmarkt in Wijk aan Zee. Een mooie gelegenheid om mensen te vragen hun mening te geven over de toekomst van de IJmond in verband met Tata Steel.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Anna de Groot

En dat deden we dus. Het was gelukkig weer zonnig en warm (met af en toe een donkere wolk). Door het zonnige weer waren er veel mensen die naar de kofferbakmarkt gingen. Zo konden we veel mensen om hun mening vragen.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Anna de Groot

We voerden korte en hele lange gesprekken. Mensen die aanvankelijk helemaal niet van plan waren om ons te woord te staan, deden dat toch. Want Tata Steel is een onderwerp dat hoe dan ook de tongen losmaakt.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Anna de Groot

De flyer van de SP Velsen biedt de mogelijkheid om een QR code te scannen met de smartphone en dan op de smartphone de enquete in te vullen. Hartstikke mooi! Er waren mensen die stante pede de enquete gingen invullen. Dat scheelt weer veel tijd in de administratieve verwerking van de resultaten.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/Anna de Groot

We hadden natuurlijk ook formulieren voor de mensen die digitaal niet zo vaardig zijn. Die werden ter plekke ingevuld.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Henriette

Al met al heeft de SP Velsen al aardig wat ingevulde enquetes ontvangen. Nog een dag of wat en dan kan de definitieve uitslag bekend worden gemaakt. Wij denken dat de uitslag zal zijn dat Tata Steel snel heel schoon moet worden, mét behoud van de werkgelegenheid. 

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Henriette
 

Maar dat is een gokje .................

U bent hier