h

Sintermaarten en folders in Oostzaan

11 november 2023

Sintermaarten en folders in Oostzaan

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Anna de Groot

De SP Zaanstreek heet niet voor niets SP Zaanstreek. De meeste leden wonen in Zaanstad. Maar we hebben ook leden in Wormerland en Oostzaan. Op 11 november - ja ja, Sintermaarten - gingen Alfred, Marilou, Erik en Anna de mensen die boodschappen kwamen doen bij de Dirk, de Dirck en het Kruidvat verrassen met een SP- folder. En hun kinderen met een Sintermaartenverrassing (dus SnoeP).

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Anna de Groot

De leden van GroenLinks en de PvdA van Oostzaan hadden hetzelfde idee. Ook zij wilden - allen gekleed in een PvdA- uniform - folders (maar geen snoep) uitdelen. En in zo'n winkelcentrum(pje) wordt het dan toch weer snel gezellig. Want op de een of andere manier kennen de actieve leden van de min (PvdA) of meer (SP) linkse partijen elkaar.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Marilou Hulsthoff

Door Marilou en Erik werden pakjes met SnoeP gemaakt. Per slot van rekening is het op 11 november Sintermaarten. We hebben de kinderen niet gevraagd om een socialistisch strijdlied te zingen, maar hun ouders wel een SP- folder aangeboden. 

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Anna de Groot

Het werd ook nog even onaangenaam. De manager van de Dirk ging op z'n strepen staan en wilde ons wegsturen. Er zijn steeds meer supermarkten die de openbare weg tot hun eigen terrein rekenen. Gelukkig wist Alfred de juiste woorden te vinden en het beginnende geschil te sussen. Waarna we konden doorgaan.

Foto: SP Zaanstreek / SP Zaanstreek/ Erik Pool

Ook Jaap Hollebeek, statenlid voor de Partij voor de Dieren, doet boodschappen bij de Dirk. Tot aan maart dit jaar was hij de buurman van Anna in de statenbankjes. Anna is geen statenlid meer, maar de vriendschap blijft.

Onze Oostzaanse leden kunnen ons advies geven. Op welke plek gaan we onze folders in Oostzaan uitdelen voor de verkiezingen van het Europees Parlement? Er moeten veel mensen (langs)komen, maar er moeten geen supermarktmanagers in de weg komen staan.     

 

 

   

U bent hier