h

Alcohol en het proefballonnetje

3 februari 2024

Alcohol en het proefballonnetje

Foto: pexels / pexels

In de gemeenteraadsvergadering van 1 februari 2024 werd er, behalve over parkeren, ook over alcohol gepraat. Het ging om het Preventie- en handhavingsplan Alcohol Zaanstad, waarmee de gemeente probeert de jeugd beter te beschermen tegen de gevolgen van alcoholgebruik.

Natuurlijk een goed streven! En het was ook goed dat de gemeenteraad nog een voorstel aannam om ook mensen ouder dan 18 in het programma op te nemen. Bovendien bedacht de gemeenteraad dat er geen reclame voor alcohol meer toegestaan moet zijn.

De SP liet nog een proefballonnetje op. Want het is natuurlijk merkwaardig dat vanaf 1 juli geen tabak meer te koop is in supermarkten, maar dat alcohol gewoon in de supermarkt te koop blijft. Volgens de SP- fractie zijn roken én drinken allebei slecht voor de gezondheid. De SP Zaanstad diende, samen met DENK, een motie in om de landelijke politiek op te roepen om alle alcohol voortaan in de slijterij te verkopen. Natuurlijk werd de motie verworpen. Alleen DENK en de SP stemden vóór.

Maar - zo gaat het altijd met nieuwe ideeën - er is een zaadje geplant waar op termijn een boom uit kan groeien. We hebben onze motie al in de pers voorbij zien komen. Nu nog onze landelijke SP voor het idee interesseren .....

U bent hier