h

Justitie publiceert onderzoek detentieboten Rotterdam

8 juni 2006

Justitie publiceert onderzoek detentieboten Rotterdam


Zaanstad - Justitie beloofde een onderzoek te doen naar de toestanden op de detentieboten in Rotterdam. Dit naar aanleiding van onder andere de verontrustende berichten wat Vrij Nederland journalist Robert van de Griend meldde over de leefomstandigheden voor de 'gevangenen' op deze boten. Het onderzoek is afgerond en nu te lezen in een zogenaamd 'inspectierapport'.

De situatie op de Rotterdamse detentieboten heeft ook in Zaanstad veel stof doen opwaaien, omdat in de Achtersluispolder de Zaanse detentieboten klaar liggen voor het gevangen houden van illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers.
De SP Zaanstreek is inmiddels in het bezit van dit 'openbaar' onderzoek. U kunt dit downloaden in een PDF bestand van deze website.
Inspectie Rapport Detentieboten Rotterdam

U bent hier