h

Vluchtelingen (en vroegere bajesboten)

10 oktober 2021

Vluchtelingen en deugmensen

We zien het allemaal dagelijks in het nieuws voorbijkomen. Nu er ook vluchtelingen uit Afghanistan opgevangen moeten worden lopen de AZC's vol en wordt her en der noodopvang ingezet. Noodopvang is sobere vluchtelingenopvang die - hopelijk - niet lang duurt. Maar helaas is noodopvang broodnodig.

Lees verder
18 maart 2018

'Geen racisme in de raden', de foto's

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
17 maart 2018

Ook geen racisme in de Zaanse raad svp

Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
21 januari 2018

'Wat maakt de SP socialistisch en niet sociaal-democratisch?'

Patrick Zoomermeijer
Patrick Zoomermeijer was de afgelopen twee jaar bestuurslid, maar is niet herkozen. In de lunchpauze van het congres hoort Zoomermeijer van de ene na de andere SP’er hoe erg dat volgens hen is. „Ze zeggen: ‘Jouw geluid zal worden gemist.’”Lees verder
18 januari 2018

'Tijd voor verandering, reken af met dit rechtse college!'

In 2014 was het echt een gemiste kans. SP, GroenLinks en Rosa wilden een links college met de PvdA, maar daar staken de sociaaldemocraten van de PvdA een stokje voor door zelf in zee te gaan met de neoliberalen van D66 en VVD. Het werd dus een rechts college dat als een burgemeester in oorlogstijd 60 miljoen heeft bezuinigd. Wat betekenden die bezuinigingen en dat rechtse beleid nu concreet?

Foto: SP Zaanstreek / www.zaanstreek.sp.nl
Lees verder
4 mei 2017

'Hoe zouden ze naar mij kijken als het hier nu oorlog was?'

Ik moet al vroeg op pad om mijn bloed te laten prikken en het is stil op straat. Ik zie overal bloemen liggen en denk even terug aan gisteren. Dodenherdenking is heel belangrijk en moet nooit vergeten worden. Toch voelde ik mij gisteren onrustig in de stoet mensen. Al spraken we even over wat er gebeurt was in de oorlog, ik kon mij niet voldoende concentreren dit keer.

Lees verder
6 april 2017

Racisme is een virus

Zehra VarliEnkele maanden geleden schreef ik op deze site dat ik bezorgd was over de opkomst van racisme in heel Europa. De racistische bewegingen op straat en de acties tegen de opvang van vluchtelingen in heel Europa. Ik weet niet of het is omdat ik in Nederland woon en het hier van dichtbij meemaak, maar het lijkt wel alsof in Nederland de haat met de dag groeit als een virus dat razendsnel je hele lichaam in bezit neemt.

Lees verder
23 maart 2017

Zaankanters willen 'hun' asielzoekers houden

Binnenkort wordt duidelijk of het geplande asielzoekerscentrum (azc) in Zaandam nog doorgaat. Erg waarschijnlijk is dat niet, en dat vinden veel Zaankanters jammer. Ze zijn de afgelopen tijd gehecht geraakt aan 'hun' asielzoekers.

Lees verder
26 januari 2017

VVD & POV: vluchtelingen zondebok voor rechts woningbeleid

De SP maakt zich al jaren hard voor meer betaalbare woningen in Zaanstad, en dan vooral sociale huurwoningen. Wij zijn benieuwd naar de initiatieven, zoals moties of amendementen afgelopen jaren, van de VVD en POV wat betreft sociale huurwoningen, zodat de dramatisch lange wachtlijst eindelijk eens korter wordt?

Foto: NN
Lees verder
26 januari 2017

Beluister de SP op RTV Zaanstreek

Patrick Zoomermeijer
Op 25 januari was SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer uitgebreid te horen in het radioprogramma "In de ban van de Zaan" op RTV Zaanstreek (voorheen Zaanradio). Hij sprak onder andere over het referendum over het cultuurcluster, de buurthuizen, de situatie in Poelenburg, de landelijke SP, de half miljard die is gestolen door Rutte van Zaanstad en over Trump, Wilders, de POV de groei van extreemrechts en de noodzaak aan antiracisme. Patrick liet een mooie live-versie van "Kristallnaach" door BAP draaien - een aanklacht tegen het fascisme.Lees verder

Pagina's

U bent hier