h

Patrick Zoomermeijer

06 38891120 (bij geen gehoor svp Whatsapp of sms)

(Bij geen gehoor svp sms of Whatsapp)

Zaans SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer (1970) woont in Oud-Zaandijk. Hij is sinds 2010 fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Zaanstad, en was van 2015 tot 2018 lid van het Partijbestuur. Hij is gelukkig met Anca.

Patrick werd in Amsterdam geboren, om daarna al direct naar Huizen te verhuizen, het boerendorp van Het Gooi. Daar groeide hij op in een gezin met Brabantse ouders. Zijn vader was loketbeambte bij de PTT en zijn moeder serveerster, schoonmaakster en huisvrouw. In 1990 verhuisde Patrick voor zijn studie eerst naar Diemen om daarna terug te keren naar zijn geboortestad Amsterdam.

Patrick Zoomermeijer 2018
Foto: Willem Croese / www.zaanstreek.sp.nl

Hij studeerde Sociale Geografie en Politicologie (specialisatie Nieuwste Geschiedenis), maar maakte beide studies niet af. Tijdens zijn studie werd hij eerst lid van de Socialistische Arbeiderspartij (SAP) en daarna van Offensief (nu Socialistisch Alternatief). Ondertussen was hij actief bij de studentenvakbond ASVA.

Foto: Anna de Groot / www.zaanstreek.sp.nl

Tijdens zijn studie werkte Patrick jarenlang parttime in een distributiecentrum, eerst als orderpikker en later als routeplanner, iets wat hij na zijn studie nog enige jaren fulltime bleef doen. Daarna werkte hij jaren bij een groot internationaal IT/telecombedrijf, waar hij ook in de Ondernemingsraad zat. Na in 2010 werkloos te zijn geworden, werd hij in één jaar omgeschoold tot jongerenwerker.

Foto: Nynke Vissia / www.zaanstreek.sp.nl

In 1998 werd Patrick lid van de SP in Amsterdam Zuidoost. Daar was hij onder andere campagneleider, kerngroepvoorzitter en duoraadslid. In 2007 verhuisde hij naar Zaanstad (Zaandijk), waar hij afdelingsvoorzitter werd van de Zaanse SP. In 2010 werd Patrick in de Zaanse raad gekozen en fractievoorzitter. Dit herhaalde zich weer in 2014, toen de SP van 3 naar 5 zetels ging.

Patrick ZoomermeijerPatrick is marxist en gaat uit van driemaal de letter "S": Strijd, Solidariteit en Socialisme. Hij neemt geen blad voor de mond, heeft de mentaliteit van een straatvechter en voelt zich aangesproken door deze uitspraak van de Ierse socialist Jim Larkin: "The great appear great because we are on our knees. Let us rise!"

In zijn vrije tijd luistert Patrick graag naar muziek (rock, metal, folk, blues, funk, soul, zelfs goede oude disco), kijkt hij films die je meerdere keren moet zien om ze te begrijpen of Britse of Scandinavische thrillers en detectives en leest hij vooral heel veel. Patrick wordt blij van mensen en muziek met passie en een goed biertje (Westmalle, Duvel, Saense Kracht). Hij wordt minder blij van onrecht en autoriteit.

Meer over waar Patrick voor staat:

U bent hier