h

Campagne in Zaanstad (2) - een ander gemeentebestuur!

20 februari 2022

Campagne in Zaanstad (2) - een ander gemeentebestuur!

Foto: SP / Anna de Groot

Alweer de tweede zaterdag in de verkiezingscampagne voor de gemeenteraad. De verkiezingen lijken nog ver weg, maar komen toch snel dichtbij. Vooral voor de SP'ers die nog verkiezingskranten gaan bezorgen, nog een paar keer met de rode jassen de straat op gaan en die nog laatste- dag- kaarten gaan uitdelen. En niet te vergeten, we gaan ook nog posters plakken waar dat mag. Als de PvdA tenminste een plekje voor ons vrijlaat. In noodgevallen ............... afijn, jullie weten het wel.

Op 19 februari 2022 stonden we weer met z'n zevenen (Rebecca, Marilou, Leontine, Aroena, Arjen, Jan en Anna) op de Gedempte Gracht in Zaandam. Ditmaal met een flyer met op de voorkant de tekst: "Weer hetzelfde gemeentebestuur? Nee toch!" Want juist in de Zaanstreek is het vertrouwen in de gemeentebesturen buitengewoon laag. En dat moet veranderen! En het kán veranderen als veel Zaankanters deze keer SP gaan stemmen.

Foto: SP / Anna de Groot

Alhoewel het in het centrum van Zaandam rustiger was dan vorige week, waren er meer mensen geïnteresseerd in de verkiezingsboodschap. Onze flyer, vergezeld van een rood stempotlood, had veel belangstelling. Er werd zelfs naar gevraagd! Nu hebben wij natuurlijk ook leden met grote talenten rondlopen. Arjen en Rebecca, de nummer 12 en de nummer 2 van onze kandidatenlijst, kunnen zelfs een straatsteen ertoe bewegen SP te gaan stemmen.

Ook ontmoetten we een jonge man, die vroeg of hij in de SP gelijk een hoge positie in kon nemen. Hij had veel talenten, zei hij. Hij was vooral goed in spreken. Een mooie eigenschap, dat vinden wij ook. Toen Jan en Anna hem uitlegden hoe het werkt, namelijk eerst SP- lid worden, dán oefenen op straat en met de mensen praten en dán mogelijk op de kandidatenlijst haakte hij af. Zóveel geduld had hij niet, zei hij. Overigens maakte hij wel een opmerking waar we het van harte mee eens zijn. In Zaanstad is veel te weinig te doen voor jongeren. Zo zijn, bijvoorbeeld, de jeugdhonken al heel veel jaren gesloten.

Foto: SP / Anna de Groot

Toch merkwaardig dat het zo rustig is in het centrum van Zaandam. En dat terwijl bijna alle coronamaatregelen inmiddels geschrapt zijn. Er zijn een aantal jaren geleden, te beginnen in 2004 ongeveer, vele miljoenen uitgegeven om het centrum op te knappen, de gracht te 'ontgraven', veel gebouwen te slopen en te bouwen en het is nog lang niet klaar. Nu staan er veel winkelpanden leeg en het lijkt erop dat de 'loop eruit' is. Hoe gaan we dit centrum nieuw leven inblazen?
Volgende week gaan we op een heel andere locatie voor een betere buurt strijden! Want ook dat is nodig! En áls je een betere buurt wil, stem dan ook SP!

Foto: SP / Anna de Groot

Foto: SP / Anna de Groot

Foto: SP / Anna de Groot

Foto: SP / Anna de Groot

Foto: SP / Anna de Groot

Foto: SP / Anna de Groot

 

U bent hier