h

Fractienieuws

Nieuws vanuit de Zaanse SP-fractie: wat vinden we, wat doen we, waar zijn we bij betrokken, wat gebeurt er binnen en buiten de raad?

22 april 2022

De Heldin - De Stelling

Foto: SP / Anna de Groot

Op donderdag 21 april 2022 ging het in de raadsvergadering van Zaanstad onder meer over het bestemmingsplan De Helding - De Stelling. Het gaat om een enorm wooncomplex, dat op de plaats van het oude belastingkantoor in Zaandam komt. In het wooncomplex komen 449 appartementen, waarvan 288 in de vrije sector, 137 in de middeldure huur en slechts 24 sociale huurwoningen. En die sociale huurwoningen blijven slechts 15 jaar de sociale huurstatus behouden.

Lees verder
18 april 2022

Tijd om de bakens te verzetten

Foto: SP / Evert Hartog

De SP in Noord-Holland en de SP in Zaanstad hebben zich lange tijd verzet tegen de aanleg van de snelweg die de A8 en de A9 met elkaar zou moeten gaan verbinden. We deden vele enquêtes, we schreven vele opinieartikelen, we maakten filmpjes, we organiseerden acties en deden ook aan vele acties mee.

Lees verder
23 maart 2022

Duidingsdebat 22 maart 2022

Foto: SP / Anna de Groot

Hoe nu verder? Hoe gaat de SP de nieuwe raadsperiode in? Waarin kunnen we meestrijden en waar moeten we tegen strijden? Anna de Groot legde het op 22 maart 2022 aan Zaanstad uit. Hieronder vind je haar tekst.

Lees verder
22 maart 2022

SP- stemmers bedankt!

Foto: SP / Anna de Groot

Helaas, het is niet anders. Ondanks een goede verkiezingscampagne heeft de SP in Zaanstad slechts één raadszetel behaald. De komende vier jaar zullen we met z'n allen dus heel hard moeten gaan werken om in 2026 een beter verkiezingsresultaat te behalen.

Lees verder
9 maart 2022

05 Erik Pool

Foto: SP / Anna de Groot

Ik ben geboren in Amsterdam en ben 60 jaar. Sinds 1989 woon ik in Zaandam.
Van de SP ben ik lid geworden omdat zij hetzelfde draagvlak heeft als de vakbond FNV. Als kaderlid FNV houd ik me ook bezig met de aanbestedingen van contracten die in de praktijk betekenen dat iedere aanbestedingsperiode er anders uit kan zien, met alle gevolgen voor bedrijven, organisaties en de mensen die daar mee te maken hebben. Nu gaan contracten nog te veel over kwantiteit (laagste prijs) en te weinig over kwaliteit. Zowel bij FNV als ook bij de SP is het belangrijk op te komen voor de lagere inkomensgroepen. Voor hen die afhankelijk zijn van de overheid en overheidsinstellingen.

Lees verder
9 maart 2022

08 Herman Klein Tiessink

Foto: SP / Anna de Groot

Hallo, ik ben Herman Klein Tiessink en woon in Westzaan. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam maar woon nu al sedert 2005 in Zaanstad en wil nooit meer weg.
Ik ben 62 jaar en ben getrouwd, werk in Amsterdam bij een cliëntenorganisatie als beleidsmedewerker & projectleider zorg. Mijn voornaamste taak is om mensen met een hulpvraag te ondersteunen door hen zelf  invloed te laten uitoefenen op het beleid m.b.t. zorg en welzijn. Dit doe ik door mensen mee te laten praten samen met beleidsmakers en betrokken zorg en welzijnsorganisaties over hoe mensen hun zorg en welzijn willen ontvangen en dat de hulp hen ook echt verder helpt.  Maatwerk dus!!!

Lees verder
6 maart 2022

10 Aroena van Norren

Foto: SP / Anna de Groot

Ik ben Aroena van Norren, ik ben 35 jaar. Mijn ouders zijn in 1987 vanuit Amsterdam Oost verhuist naar Zaanstad, vanwege de veiligheid toen o.a., zo hebben we een tijd in de Vijfhoek gewoond, daarna in Kogerveld en als laatst het Kalf. Je kan mij vinden in de natuur, soms schilder ik en vertaal geregeld oude stukken tekst, verder heb ik een opleiding juridisch medewerker afgerond en zorg ik voor mijn vader en broertje. Daarnaast scherm ik graag. Na wat flinke tegenslagen, nog steeds zoekende naar mijn draai in het leven. Ik ben lid geworden van de SP omdat de toeslagenaffaire de druppel was, er moet iets veranderen. De SP zet die verandering in gang en praat er niet alleen maar over.

Lees verder
6 maart 2022

02 Rebecca Gichuki

Foto: SP / Anna de Groot

Ik ben 44 jaar en geboren en getogen in Kenia. Sinds mijn 19de woon ik in Nederland en ben ik trots inwoner van Zaanstad, Wormerveer. Ook ben ik moeder van 4 dochters en een zoon in de leeftijd van 9 tot 23 jaar. Sinds 2005 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg als verzorgende IG en vanaf 2010 ondernemer in deze sector.

Lees verder
6 maart 2022

03 Gert van Riet

Foto: SP / Anna de Groot

Gert: Ik ben 70 jaar en woon nu ongeveer drie en een half jaar in Zaanstad, Zaandam. Ik ben een bezig baasje en werk nog 16 uur per week in de zorg. Verder heb ik een website waar sieraden, knopen van polymeer klei en tevens kralen accessoires verkocht worden.

Lees verder
6 maart 2022

04 Marilou Hulsthoff

Foto: SP / Anna de Groot

Ik zet me graag in voor mensen. Al enkele jaren doe ik dat met veel plezier in de ondernemingsraad van de GGZ-organisatie waar ik voor werk. Nu pak ik dit graag wat groter aan en wil ik zeker de komende vier jaar voor de belangen gaan opkomen van de mensen die dat nodig hebben in onze stad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier