h

SP- stemmers bedankt!

22 maart 2022

SP- stemmers bedankt!

Foto: SP / Anna de Groot

Helaas, het is niet anders. Ondanks een goede verkiezingscampagne heeft de SP in Zaanstad slechts één raadszetel behaald. De komende vier jaar zullen we met z'n allen dus heel hard moeten gaan werken om in 2026 een beter verkiezingsresultaat te behalen.

Gelukkig mag elke gemeenteraadsfractie in de raad van Zaanstad twee steunfractieleden aanstellen. Steunfractieleden mogen al het werk in het Zaanstad Beraad doen, maar hebben geen stem in de gemeenteraadsvergadering. Onze steunfractieleden worden voor ons nu heel belangrijk. Gelukkig hoeft Anna de Groot, het gekozen raadslid, het werk in de gemeenteraad niet alleen te doen. Zij krijgt Rebecca Gichuki en Marilou Hulsthoff om mee samen te werken en het geluid van de SP duidelijk te laten horen.

Ondertussen gaat het bestuur heel hard werken aan een uitbreiding. Want om het geluid van de SP duidelijk te laten horen, zullen we ons veel op straat en in de buurten moeten laten zien. En daarvoor is een goed bestuur nodig. En onze leden zijn nodig om de activiteiten die het bestuur gaat ontplooien uit te voeren. Door de coronacrisis hebben we ons niet veel op straat kunnen laten zien. Dat moet veranderd worden.

Natuurlijk is het triest dat we zo'n slecht verkiezingsresultaat hebben neergezet. Dat vindt het raadslid, dat vinden onze geweldige kandidaten, dat vindt ons bestuur en natuurlijk vinden onze leden dat ook. En laten we vooral de kiezers niet vergeten. Want per slot van rekening hebben die onze boodschap belangrijk genoeg gevonden om op ons te stemmen. De afgelopen week hebben we onze wonden gelikt en hebben we de tijd genomen om te wennen aan onze nieuwe positie. Nu is het tijd om er weer enthousiast tegenaan te gaan en uit het dal te klimmen.

We danken iedereen die op ons gestemd heeft! Stemmers, jullie hebben de juiste keuze gemaakt. Jullie hebben gekozen voor het socialisme van de SP. En hoewel ons pad nu even niet over tomaten gaat komen er andere tijden.

Blijf ons volgen. Blijf SP stemmen. Word lid! Er zijn zoveel manieren om ons te ondersteunen. Samen gaan wij het redden!

U bent hier