h

10 Aroena van Norren

6 maart 2022

10 Aroena van Norren

Foto: SP / Anna de Groot

Ik ben Aroena van Norren, ik ben 35 jaar. Mijn ouders zijn in 1987 vanuit Amsterdam Oost verhuist naar Zaanstad, vanwege de veiligheid toen o.a., zo hebben we een tijd in de Vijfhoek gewoond, daarna in Kogerveld en als laatst het Kalf. Je kan mij vinden in de natuur, soms schilder ik en vertaal geregeld oude stukken tekst, verder heb ik een opleiding juridisch medewerker afgerond en zorg ik voor mijn vader en broertje. Daarnaast scherm ik graag. Na wat flinke tegenslagen, nog steeds zoekende naar mijn draai in het leven. Ik ben lid geworden van de SP omdat de toeslagenaffaire de druppel was, er moet iets veranderen. De SP zet die verandering in gang en praat er niet alleen maar over.

Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik denk dat via de gemeenteraad je iets te kunnen veranderen via de politiek, kijkende naar de toeslagenaffaire en de manier waarop sociale wetten worden uitgevoerd.

Ook moet het groener worden, in sommige buurten moeten de voorzieningen beter worden, en de veiligheid. Ik wil me inzetten op meer sportvoorzieningen met toegankelijke sporten en begeleiders/trainers voor een betere mentale en fysieke conditie. Het zorgweb moet beter georganiseerd worden met kortere lijntjes met een (zorg)loket waar je zo kunt binnenwandelen. En speciale zorg dichterbij huis.

Zaanstad is langzamerhand veranderd, ik wil mij weer thuis kunnen voelen.

Ik sta bewust op nummer 10 , maar mocht ik gekozen worden, dan wil ik een rechtvaardig iemand zijn, die er is voor iedereen, ook voor degenen die niet op mij gestemd hebben.
Als je een rechtvaardig sociaal en bestaanszeker Zaanstad wilt waarin je altijd terug kunt vallen op hulp, waar we bouwen aan jouw toekomst met een humaan beleid. Zoals de musketiers, één voor allen en allen voor één, stem dan op mij. Ik ben er voor eenieder, groot en klein.

Ik heb grote bewondering voor mijn overleden moeder, ondanks alle tegenslagen bleef ze sterk en houden van het leven.

Onder mijn raadstermijn zullen zo min mogelijk bomen geveld worden tenzij die rot zijn of omgewaaid.

Als raadslid zal ik streven naar lagere huren, lagere ozb belasting, een schonere, veiligere en groenere omgeving. Woonvormen naar keuze én budget en geen vrij spel voor projectontwikkelaars.

De bijstand wordt menselijker toegepast. Ingewikkelde regels ontvlecht.

Honden gaan aan de lijn in openbare parken voor de wilde fauna, naar Zweeds model. Er komen speciale hondenparkjes waarin ze los mogen rennen.

Er komt een soort audit dienst voor scholen m.b.t. hun preventiebeleid op het vlak van pesten.

Zoals in Amsterdam krijgen minima een stadspas voor dierenarts bezoeken.

U bent hier