h

04 Marilou Hulsthoff

6 maart 2022

04 Marilou Hulsthoff

Foto: SP / Anna de Groot

Ik zet me graag in voor mensen. Al enkele jaren doe ik dat met veel plezier in de ondernemingsraad van de GGZ-organisatie waar ik voor werk. Nu pak ik dit graag wat groter aan en wil ik zeker de komende vier jaar voor de belangen gaan opkomen van de mensen die dat nodig hebben in onze stad.

Wat ik wil verbeteren in en aan Zaanstad?
Er ligt veel vuil op straat. Het moet en kan hier schoner.
Leegstaande winkelpanden geven de centra een troosteloos gezicht. Ik zou het leuk vinden als er meer leuke aparte winkels zouden komen. De gemeente zou kleine ondernemers hiermee kunnen helpen.
Zaanstad kan helpen in de woningcrisis. Er moeten meer betaalbare huizen worden gebouwd en er moet breder worden ingezet op sociale huur.

Wat betekent Zaanstad voor mij?
Zaanstad is voor mij een fijne rustige plek om te wonen. Ik voel me hier veilig en op mijn gemak. Met zowel de originele als de nieuwe Zaankanters heb ik makkelijk een klik. Er wonen hier fijne mensen. Ik loop graag met mijn hond door de Zaanse parken en kan echt genieten van het groen dat hier is. Over groen gesproken, ik ben erg blij met leuke kleine stukken ‘groen’ die Zaanstad rijk is. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de Heemtuin, de tiny forests, de buurttuin in Poelenburg en het Vijfhoekpark. Een grote zorg is het kappen van bomen in de hele gemeente.
Verder is het natuurlijk heerlijk dat Zaanstad heel divers is met voor ieder wat wils. We hebben een echte stad, maar ook echte dorpen en een eigen typische natuur. We moeten natuurlijk wel blijven opletten dat dit alles ook echt voor iederéén leuk en toegankelijk blijft.

Hoe wil je, als je gekozen wordt, over 4 jaar bekend staan als raadslid?
Als kritisch.
Ik zal het niet nalaten om vragen te stellen over alles dat niet volledig goed uitgewerkt is. Als er iets niet klopt, dan zal ik dat benoemen. Ook al weet ik dat ik daar niet altijd vrienden mee maak.
Ik durf anderen te confronteren, ook op gevoelige onderwerpen.
Als zorgvuldig.
Als iemand die de raadsstukken echt leest en zich echt verdiept in de gevolgen voor iedereen van de plannen uit de raad. Ik wil het raadslid zijn dat gesproken heeft met de mensen uit Zaanstad die de gevolgen van gemaakte plannen ondergaan. En zal zorgen dat hun mening in de raad gehoord wordt. Als daar actie voor nodig is, dan organiseren we die.

Waarom zouden kiezers op je moeten stemmen?
Omdat ik in de gemeente zal opkomen voor hen die dat nodig hebben. Dat we in Zaanstad goed zorgen voor elkaar. Dat iedereen mee kan doen en de verschillen in kansen tussen mensen met veel geld en mensen met weinig geld kleiner worden zal het voor iedereen leuker worden om hier te wonen. Er kan dan echt sprake zijn van samenleven.
Ik zet mensen liever niet op een voetstuk, maar als ik één iemand moet kiezen, dan zou ik nu alleen kunnen denken aan Pieter Omzigt. Het wordt vast van mij verwacht dat ik hier een bekend SP-er (Renske Leijten verdient hier natuurlijk ook een plaats) of jeugdheld (Den Uyl hoort daar) zou noemen. Ik zie alleen niet waarom ik zou zeggen wat er van mij verwacht wordt dat ik zeg.
De manier waarop Pieter Omzigt zich heeft vastgebeten in de toeslagen affaire, zich zonder rekening te houden met de gevolgen voor zichzelf is blijven opkomen voor de belangen van de mensen en gezinnen die vreselijk leden onder het misdadige beleid van de belastingdienst, roept bij mij veel bewondering op.
Wat ik tot nu toe verteld hebt geeft misschien het beeld van iemand die alleen maar haar hakken in het zand zet. Dat kan ik zeker zijn, maar ik ben ook juist iemand die bereid is om samen te werken met anderen om samen tot mooi Zaanstad te komen.

U bent hier