h

08 Herman Klein Tiessink

9 maart 2022

08 Herman Klein Tiessink

Foto: SP / Anna de Groot

Hallo, ik ben Herman Klein Tiessink en woon in Westzaan. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam maar woon nu al sedert 2005 in Zaanstad en wil nooit meer weg.
Ik ben 62 jaar en ben getrouwd, werk in Amsterdam bij een cliëntenorganisatie als beleidsmedewerker & projectleider zorg. Mijn voornaamste taak is om mensen met een hulpvraag te ondersteunen door hen zelf  invloed te laten uitoefenen op het beleid m.b.t. zorg en welzijn. Dit doe ik door mensen mee te laten praten samen met beleidsmakers en betrokken zorg en welzijnsorganisaties over hoe mensen hun zorg en welzijn willen ontvangen en dat de hulp hen ook echt verder helpt.  Maatwerk dus!!!

Dat is ook precies de reden dat ik al lid ben van de SP. Ik sta voor een samenleving waar iedereen aan mee kan doen. Dat mensen gehoord en gezien worden, gelijkwaardig worden behandeld en dat hun ervaringen hun verhaal centraal staat. Vanuit dat gegeven wordt in samenspraak met mensen en  zorgprofessionals gewerkt. Niks geen drempels en schotten maar hulp die er echt toe doet en aansluit op dat wat mensen nodig hebben. Gevolg hiervan is dat de zorg goedkoper wordt en beter werkt.

En dan nog wonen, geschikt en betaalbaar wonen is voor mij een recht!! Ook hier telt, ontwikkel bouwplannen samen met mensen, de Zaankanters. Kijk wat nodig is en hoe je een gezonde wijk kunt bouwen of inrichten, met huizen die betaalbaar zijn, maar ook huizen die geschikt zijn voor mensen met een beperking, die levensloop bestendig zijn. Ik denk dan ook aan voldoende scholen en ook een gezondheidscentrum dicht in de buurt waar je woont. (wordt nogal eens vergeten tegenwoordig). Maar ook voorzieningen voor kinderen om te spelen en plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten zoals buurthuizen en plekken voor jongeren.

Een toegankelijk Zaanstad is evenzo voor mij iets waar ik voor sta. Denk daarbij aan die mensen en die een beperking hebben zoals mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten slechtziend of slechthorend zijn. Kun je makkelijk winkels in, of op terras gaan zitten, maar ook de inrichting van onze openbare ruimten is belangrijk. Ik denk ook aan onze ouderen die mee moeten blijven doen, zich veilig moeten kunnen voelen op straat, bankjes her er der als je even wilt bijkomen en zorgen we ervoor  dat stoeptegels die ongelijk liggen weer gelijk worden gelegd om vallen te voorkomen. Veel zaken die om een stevige en consequente aanpak vragen.

En wil je mee kunnen doen aan de samenleving dan moet er ook goed openbaar vervoer zijn, op loopafstand natuurlijk.

Ik ga dus voor een gezonde stad, waar het goed toeven is, dus veel groen en plekken waar je even kunt onthaasten, ruimte voor de fiets en de voetganger.

Dit is waar ik voor sta mocht ik gekozen worden. Een Zaanstad waar mensen graag wonen en verblijven, willen werken en elkaar willen ontmoeten. En anders zet ik mijn kennis en kunde in om onze SP vertegenwoordigers in de gemeenteraad goed te ondersteunen in het uitvoeren!!!

 

U bent hier