h

Een stem op de SP is een stap in de goede richting!

21 februari 2022

Een stem op de SP is een stap in de goede richting!

Foto: SP / Anna de Groot

Graag wil ik onze gemeente beter en socialer maken! De SP is de partij die daar wat aan kan doen en hoe meer stemmen op deze meest sociale partij hoe meer de SP kan doen. Een stem op de SP is een stap in de goede richting!

Wie is Arjen Rijst?

Ik ben geboren in Wormerveer aan de rand van het Noorderveld, een natuurgebied dat helaas heel wat groen heeft moeten prijsgeven aan bedrijfsgebouwen. Mijn vader was in de jaren 70 van de vorige eeuw één van de oprichters van CNN, tegenwoordig de Milieufederatie, die met succes gestreden heeft om onder andere het Natura 2000-gebied Guisveld te behouden.

Nu woon ik in een heel oud huisje aan het Noordeinde in Wormerveer, het enige historische huisje in de buurt. Ik heb het zoveel mogelijk in originele staat gehouden. Zo zitten er nog twee originele schouwen, smuigers in het Zaans, uit de 18e eeuw in. En ik heb al heel wat interessante oude voorwerpen in de buurt en in mijn tuin opgegraven.

Waarom koos je ooit voor de SP?
Ooit heb ik zelf gebruik gemaakt van de hulpdienst van de SP en werd ik heel goed geholpen! Daarna maakte ik kennis met de SP en nu ben ik actief lid en kandidaat voor de SP op de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zaanstad.

Wat wil je bereiken?
Er is heel veel om voor te strijden. Zoals voor betaalbare sociale huurwoningen en de aanpak van armoedebestrijding. Maar ook voor de natuur!
Als geboren en getogen Zaankanter zie ik nog veel dingen die beter kunnen. Ook door mijn werk als conciërge op een basisschool in Wormerveer heb ik mijn eigen woonomgeving nog beter leren kennen en zie en hoor ik vaak schrijnende gevallen van armoede van gezinnen die vaak in slecht onderhouden huizen wonen. Daar moet iets aan gedaan worden.

U bent hier