h

06 Debbie Truschel-Bloem

4 maart 2022

06 Debbie Truschel-Bloem

Foto: SP / Anna de Groot

Ik ben geboren in Amsterdam en woon nu 16 jaar in de Zaanstreek. Eerst in de Brandaris in Peldersveld/ Hoornseveld en van daaruit naar Wormerveer. Hier woon ik samen met mijn man Marco, zoon (11 jaar), dochter (8 jaar) en hond. In het dagelijks leven werk ik als Ambulant Gezinsbehandelaar in Zaanstreek/Waterland. Een mooie baan midden tussen de mensen in de samenleving. In mijn vrije tijd wandel ik graag. De Middel is één van mijn favoriete plekken. Ook loop ik graag stukken Pieterpad met mijn gezin en andere wandelpaden in Nederland. In de toekomst wil ik graag de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella lopen.

Tijdens mijn werk kom ik regelmatig onrecht tegen in de samenleving. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. De druk neemt toe en mensen komen steeds meer tegenslagen tegen waar ze niet meer tegen op kunnen boksen. Dit onrecht wil ik aanpakken samen met de Zaankanters. Ik wil het onrecht een gezicht geven door mensen hun stem te laten horen, door ze te steunen in hun strijdt. Ons gezamenlijk richten op de Zaanstreek mooier maken en elkaar versterken en steunen om dit voor elkaar te krijgen. Daarbij wil ik meer aandacht voor dagelijkse zaken waar mensen tegen aanlopen in de Zaanstreek, zoals onvoldoende openbare toiletten, digitalisering in de samenleving en de verwachting dat iedereen daarin mee kan komen, leegstand van het winkelgebied waardoor niet iedereen meer de spullen kunnen kopen die ze nodig hebben voor dagelijks levensonderhoud en ook de woningnood waardoor steeds meer mensen dakloos worden of in een ongezonde en onveilige situatie moeten blijven wonen. Daarnaast vind ik dat er meer aandacht voor de natuur moet komen, die nu steeds meer moet wijken voor de samenleving. Festivals in belangrijke natuurgebieden, bomenkap op veel plaatsen in de Zaanstreek. Er is genoeg te verbeteren om de Zaanstreek de trots van Nederland te maken.

De Zaanstreek vind ik een prachtige plek om te wonen, het landelijke leven is om de hoek, maar we hebben de voordelen van het stedelijke leven. Het sociale leven is een belangrijk onderdeel van het Zaanse leven, met en voor elkaar. De Zaanbocht in Wormerveer is zo’n plek waar veel georganiseerd wordt om het leven met elkaar te vieren en elkaar beter te leren kennen. Dit is wat onze samenleving ook echt doet samen leven. Ik wil bekend staan als een raadslid met hart voor de mensen, samenleving en de natuur. Een bevlogen raadslid dat doorzet en samen met de mensen van Zaanstad zorgt voor een sociale en fijne plek om te leven. Kiezers zouden op mij moeten stemmen, omdat ik hart voor mijn samenleving heb en een prachtige groep mensen om mij heen om hiervoor te strijden. Graag wil ik met de hele Zaanstreek samen aan de slag om onze woonplaats de mooiste en fijnste plek van Nederland te maken, met oog voor elkaar en elkaars behoeften, wensen en doelen. Anna de Groot, onze lijsttrekker is één van de mensen die strijdt voor de Zaanstreek. Haar bevlogenheid en energie is inspirerend. Ik vind het geweldig hoe zij zich inzet voor onze samenleving en de wereld voor ons Zaankanters een mooiere plek te maken.

Ik wil een boodschap meegeven aan alle Zaankanters. Niks doen is geen optie, onze samenleving gaat steeds meer achteruit. Met zijn allen samen kunnen wij ons sterk maken voor een Socialer Zaanstad, een eerlijk Zaanstad waar gelijkheid hoog in het vaandel staat en de natuur en een fijne leefomgeving een vereiste. Wij zijn er voor jullie om hier samen voor te gaan!

U bent hier