h

Demonstranten geven uitleg over bajesboten

8 oktober 2006

Demonstranten geven uitleg over bajesboten


Zaandam – Tegenstanders van de detentieboten in Zaandam organiseerden afgelopen zaterdag op de Gedempte Gracht een informatieve manifestatie. De actievoerders waren verkleed als bewaarders van de gevangenis. Zij stonden het publiek te woord met argumenten waarom de boten er niet moeten zijn en dat er geen ‘onschuldige’ mensen gevangen gezet moeten worden.


Foto: Robert Lotman

De demonstranten hadden ook maquettes gemaakt van de detentieboten met foto’s erbij, zodat het publiek kon zien hoe het complex in de Achtersluispolder eruit ziet. Men kreeg uitleg hoeveel ruimte de gevangenen krijgen in de boten en wat de woonomstandigheden zullen worden.


Foto: Robert Lotman

Volgens SP-er Robert Lotman werd er veel en goed gediscussieerd met het Zaans winkelende publiek: “De meeste mensen uit Zaanstad vinden het een schande.”


Foto: Robert Lotman


Foto: Robert Lotman

Met dank aan Robert Lotman

U bent hier