h

Burgeriniatief SP-er beloond in Wormerland

28 november 2009

Burgeriniatief SP-er beloond in Wormerland

Het speeltuintje bij de Wanderlaarsstraat is een plek waar kleine kinderen uit de omgeving veilig kunnen spelen onder toezicht van hun ouders. De laatste jaren zijn er, na het vertrek van de oorspronkelijke (oudere) bewoners, weer veel jonge gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar aan het speeltuintje was al jaren niets veranderd. Dit was de reden voor een bewoner (zelf opa en tevens aktief SP-lid) om in de pen te klimmen en aan de gemeente te vragen of het speeltuintje niet een beetje opgeknapt en uitgebreid kon worden.

De wens was een bankje om op te zitten voor de ouders die toezicht houden, en een prullenbak. De kinderen ut de buurt wilden er dolgraag een schommel bij. Beide wensen zijn inmiddels gerealiseerd door de gemeente en er wordt, als het weer het toelaat, druk gebruik van gemaakt. Op het bankje wordt lekker door de ouders met elkaar gekletst terwijl er een oogje in het zeil wordt gehouden. De kleintjes vermaken zich ook uitstekend met de speelwerktuigen en de nieuwe schommels. Zo zie je maar dat er echt niet veel voor nodig is om resultaat te boeken.

SP Wormerland wil zich ook graag sterk maken voor de oudere jeugd en een luisterend oor zijn zodat wij met hen samen oplossingen kunnen zoeken voor de problemen die hen bezighouden. Mogelijk komen we dan wel tot leuke dingen in onze gemeente, want het moet toch voor oud en jong een plezier zijn om in Wormerland te wonen!

M. van der Kolk

U bent hier