h

De Raad

17 december 2009

De Raad

Door: Henk Mak

Aanwezig bij de raadsvergadering van 15-12, viel mij een ding sterk op, het leek het kabinetsbeleid in het klein, een raad die met een aantal vragen zit, een college dat geen antwoorden heeft. Is dit DE manier om een gemeente te leiden? Lijkt mij niet, maar toch gebeurde het.

Om te beginnen de Wijde Wormer, het nieuw te bouwen MFA, (multie functionele accommodatie) , uit de zaal de terechte vraag waar het heen moet met de jongste kinderen, meteen maar laten integreren in de groepen tot 12 jaar? Lijkt mij geen goed idee, ik ben benieuwd wat het antwoord zal zijn van het college op de vraag van mevr. Hogervorst uit Wijde Wormer of dit nu zo'n goed idee is. Deze kinderen moeten in hun eigen leeftijdsgroep kunnen opgroeien, ze krijgen later toch al genoeg met allerlei regeltjes te maken, dus gescheiden ruimte is daar een goede oplossing voor. Er was ook een pleidooi voor de gevel van de Stolp, ook hier moet toch iets mogelijk zijn? Er kan in het dorp Wormer toch ook een prestige beschuitstoren gebouwd worden? Laat toch de raad niet nog meer het gezicht van Wijde Wormer aantasten! Ook de "vaart in de Zaan"kon niet tot besluitvorming komen, vele vragen van de raad bleven in nevelen gehuld,
ik heb dit ervaren als zorgelijk voor de democratie, maar dan op gemeentelijk niveau.

U bent hier