h

Nieuw schoolgebouw op plek Posthuys

30 januari 2010

Nieuw schoolgebouw op plek Posthuys

Het is ons voorstel om de scholen op de plek van het huidige Posthuys te plaatsen, waarbij de school in een L-vorm gebouwd wordt. Eén deel vormt met een bovenverdieping het OBS, het andere deel in vier lokalen respectievelijk de peuterspeelzaal met eigen speelplaatsje, twee lokalen voor groep 1 en 2 (kleuterschool) en een ruimte voor buitenschoolse opvang (met open inschrijving voor kinderopvang-organisties) met een gezamenlijk speelterrein.

Het huidige dorpsplein wordt een omkaderd schoolplein met een doorgetrokken wegsloot als afscheiding tot de Noorderweg.
Het trapveldje komt tussen de Tjadenweg en de nieuwe school, (ongeveer ter hoogte van het huidige Posthuys) aan deze kant komt dan een blinde muur, zodat er geen schade aan de school kan ontstaan.
Achter de school komen sociale huurwoningen, zoals bijvoorbeeld maisonnettes, zodat drie groepen (jongeren, startende gezinnen en senioren) hiervan gebruik kunnen maken. Aan de Ringdijk-zijde komen duurdere woningen, evenals op de plekken van de huidige scholen.
Natuurlijk zal één en ander verder uitgewerkt dienen te worden door een architect. Het gaat nu alleen om een nieuwe, frisse visie.
Op deze manier is er voldoende mogelijkheid voor het creëren van een aantrekkelijke moderne school, een vernieuwd historisch dorpshuis met een aangrenzende mooie sportlocatie en voldoende ruimte voor het bouwen van interessante woningen in alle prijsklassen.

U bent hier