h

Coalitieakkoord bereikt

10 april 2010

Coalitieakkoord bereikt

 

Door: Henk Mak
 

 

Na een aantal weken intensief maar open en eerlijk onderhandelen is een akkoord bereikt tussen de fracties van Vereniging Liberaal Wormerland en de Socialistische Partij in Wormerland.
Nadat eerst de mogelijkheden waren onderzocht om ook een derde partij erbij te betrekken maar dat geen weerklank vond bij de anderen, hebben we de verkiezingsprogramma’s naast elkaar gelegd en gekeken wat er mogelijk was en wat de meeste kans gaf om de ambities van ons beiden en de uitdrukkelijk wens van de inwoners van Wormerland gestand te doen.

Het meeste van wat wij als plannen hebben werd netjes overgenomen, ook VLW kon zijn eigen programma volledig tot zijn recht laten komen wat resulteerde in het definitieve coalitieakkoord dat op 8 maart ondertekend werd. Velen dachten dat socialistisch en liberaal er nooit uit zouden komen, wij hebben samen het tegendeel bewezen. Een prima overeenkomst met kansen voor iedereen, ook de bevolking zal bij alle beslissingen betrokken worden wat de transparantie alleen maar zal doen toenemen.

Wij zijn trots, want ook wij leveren een goede, gedreven en sociaal denkende wethouder.
Anna de Groot, gedreven en gepokt en gemazeld binnen de SP, is een voortreffelijke keuze waar iedereen veel vertrouwen in heeft.
Dat ze een stevige portefeuille krijgt staat wel vast, maar Anna kennende komt dat helemaal goed!
Ik geef het je maar te doen, sociale zaken, onderwijs, dierenwelzijn, duurzaamheid, burgerzaken, natuurbeheer, welzijn en cultuur en internationale samenwerking en, als laatste, agrarische zaken en natuurbeheer. Anna, maak je borst maar nat, maar je kunt het. Met steun van allen gaan we er 4 prachtige jaren van maken zodat wij na 4 jaar de mensen recht in de ogen kunnen kijken.
Hoe is het toch gegaan met die werkgroep van anderhalf jaar geleden? Nico Heijmans van het SP partijbestuur zag wel potentie in die club dus op 9 februari 2009 werden we uitgenodigd voor een eerste gesprek in de Rijp. Hierop volgde de afdeling in oprichting, en met gerichte akties naar de mensen toe hebben we bewezen dat we HET aan konden. Na lang praten, bewijzen en met veel hulp van de moederafdeling, kwam op 4 december 2009 het verlossende woord. Eigen afdeling en meedoen aan de verkiezingen! We gingen er vol tegenaan, dit resulteerde in een “vette”winst, van niks naar drie zetels, besprekingen voor een sterke coalitie met als eindresultaat ook nog eens een wethouder van de SP. Het kan raar lopen in net een jaar!

 

 

Hier kunt u het coalitieakkkoord inzien

 

U bent hier