h

Installatie Wethouders

29 april 2010

Installatie Wethouders

Door: Henk Mak

Op dinsdag 27 April werden de geloofsbrieven van de nieuwe Wethouders van Wormerland onderzocht en in orde bevonden. De vereniging Liberaal Wormerland en de Socialistische Partij afdeling Wormerland leveren ieder een wethouder.

Voor de Vereniging Liberaal Wormerland is dat de Hr. Ronald Hendriks, Ronald is al 34 jaar actief als bestuurder binnen de gemeente en na de grote overwinning van 3 maart j.l. was een overstap naar de wethouderszetel een logische. Voor de SP Wormerland kwam er een wel hele vreemde tijd aan.

Daar we op 2 zetels rekenden dachten we nog niet na over een wethouderszetel. Tot op een bestuursvergadering de mogelijkheid werd besproken van meer als 2 zetels. Snel nadenken, wikken en wegen, en we kwamen al snel uit bij Anna, ze is al heel lang actief binnen de SP, was vanaf het eerste uur raadslid in Zaanstad, waarvan een aantal jaren als fractievoorzitter. Tevens heeft Anna een aantal jaren meegedraaid binnen het landelijk partijbestuur, dus aan ervaring ontbrak het haar niet.

We hebben Anna daarna uitgenodigd voor een gesprek met het bestuur en ze gaf aan dat het een eer voor haar was dat wij, als bestuur in eerste instantie aan haar dachten. We hebben haar ons verkiezingsprogramma gegeven en zij gaf aan dat ze zich heel goed kon vinden in wat wij op papier hadden gezet.

Vlak voor de verkiezingen gaf Anna mij in een telefoongesprek aan dat ze haar raadszetel in zaanstad op wilde geven en voor 100% voor Wormerland ging.

Wij tevreden, nu nog een klapper maken met de verkiezingen. Welnu, die kwam er, als nieuwe partij kwamen we in een klap op 3 zetels.

Daar VLW er even 6 haalde gaf aan dat de inwoners iets anders wilden.

Na pittige maar positieve onderhandelingen kwamen we tot een prima werkbare overeenkomst wat vastgelegd werd in het nu bestaande coalitieakkoord.

Met als resultaat, voor de komende 4 jaar Anna de Groot voor de SP als wethouder en Ronald Hendriks voor VLW.

Wij, van het bestuur hebben er veel vertrouwen in dat we vier mooie jaren tegemoet gaan.


beëdiging afgenomen door burgemeester van Wormerland na het geloofsbrievenonderzoek


Plaatsgenomen na benoeming op de wethouderszetels naast de burgemeester


Even wennen na de benoeming tot wethouder.


Na de benoeming een direkt verder overleg met Liberaal Wormerland

U bent hier