h

Grandioze manifestatie in Den Bosch

3 december 2010

Grandioze manifestatie in Den Bosch

Door: Henk Mak. Foto's Theo Min

Op een, door de SP georganiseerde manifestatie in de Brabanthallen in De Bosch werd een eerst aanzet gegeven voor het verzet tegen de aangekondigde verslechteringen in de WSW, WWB en de Wajong.

Waar ongeveer 500 mensen werden verwacht werd het al snel duidelijk dat het gedeelte van de aktiedag dat was gereserveerd te klein was.

Al snel werd het duidelijk dat de afdelingen van de SP in het land flink de handen uit de mouwen hadden gestoken en ondanks het slechte weer kwamen 2000 mensen op de Aktie af.

Het hele programma werd op een komische wijze aan elkaar gepraat door Carry Sleen, toen het serieus werd kwam ons aller dierbare Sadet het podium op om een aantal mensen van de sociale werkplaats en leidinggevenden te interviewen.
manfestatie 1

Daar kwam nog eens glashelder naar buiten wat het desastreuze beleid, zoals aangekondigd, tot gevolgen met zich meebrengt.

Zo’n 25.000 tot wel oplopend naar 50.000 mensen komen in ernstige problemen, zij gaan of naar de bijstand of worden werkloos met totaal geen uitzicht op een menswaardig bestaan.
Harry Slinger

Is dit het Nederland waar meneertje Rutte naar streeft?? Totale tweedeling in een maatschappij die toch al gespleten begint te raken, waar is dit nepkabinet toch mee bezig??

Maar, meneer Rutte en meelopers, Emile Roemer zei het in een fel en emotioneel betoog, dit is nog maar de aanzet tot wat gaat worden een gevecht van ALLE mensen die voor hun rechten opkomen!!

Emile Roemer

Muziekaal werden de betogers ook niet vergeten, er was rap, er was het huisorkest van de SP, maar vooral was daar Harry Slinger, gnuivend bedankte hij Rutte en zijn club omdat elk afbraak kabinet dat aantrad en aantreed zijn hit uit lang vervlogen tijden “Jij loog tegen mij” telkens weer aktueel maakt, want, zei Harry, liegen kunnen ze, dat verleren ze nooit.
Cohen

De inwendige mens werd ook niet vergeten, er was volop gratis koffie en thee, maar ook de SP soepexpres was een graag geziene onderbreking voor de betogers, er werd heel wat tomatensoep afgezet.

Na afloop van de demonstratie was er keurig voor iedereen een lunch-pakket, het ontbrak aan niets.
Lunch

Wormerland werd vertegenwoordigd door de voltallige gemeenteraadsfractie van de SP, aangevuld met ons fanatieke lid Theo Min.

Op de foto is duidelijk te zien dat het een goede, maar zeer vermoeiende dag was geweest.
Sp Wormerland

Al met al, het was een zeer geslaagde dag die, zoals Emile Roemer al zei, zeker een vervolg gaat krijgen, en daarna nog en nog een, net zo lang totdat deze verfoeilijke plannen van Rutte

BV van tafel zijn.

U bent hier