h

Hotelplan in de prullenbak

12 februari 2011

Hotelplan in de prullenbak

Als projectontwikkelaar Bakker slim is trekt hij zijn hotelplan in

door: Willem Croese

WORMERLAND – Het college is er duidelijk over. In de zogenaamde rode contouren van de gemeente wordt niet gebouwd, groen blijft groen. Projectontwikkelaars Bakker en Prowinko willen echter hotels bouwen in respectievelijk sportpark Kalverhoek en bij de Burger King aan de Leeghwaterweg. De gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag anders besloten.

Hotelplan Wijdewormer in de prullenbak

Hotelplan Wijdewormer in de prullenbak

De politieke verhoudingen werden in de bijeenkomst van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening duidelijk. De PvdA en de VVD waren voor het bouwen van een hotel bij de hamburgerzaak, maar zij haalden de meerderheid niet doordat het CDA, Groen Links, Vereniging Liberaal Wormerland en de SP tegen waren.
SP-fractievoorzitter Henk Mak beschouwt het resultaat als een 'grote overwinning' voor de coalitie in Wormerland. Het plan van Prowinko ligt nu in de prullenbak, maar die van Bakker ligt nog op tafel. ,,Bakker moet een logisch besluit nemen door zijn hotelplan voor het sportpark Kalverhoek in te trekken. De procedure loopt nog, maar als hij slim is moet Bakker weten dat het een onbegonnen zaak is”, stelt de SP'er.

U bent hier