h

Dankjewel Wormerland

10 maart 2011

Dankjewel Wormerland

Opening fototentoonstelling ´Thank You Nederland´ door wethouder Anna de Groot

Tekst en foto's: Willem Croese

WORMER – Leerlingen van de basisschool De Eendracht wachten gespannen af wat er gaat gebeuren in de hal van het gemeentehuis. Wethouder Anna de Groot ontvangt het gezelschap. De kinderen zijn aanwezig om de opening van de fototentoonstelling 'Thank You Nederland' bij te wonen. Ook projectcoördinator Barima Asamoah-Kofi IV is met zijn medewerkers van de partij.

Wethouder Anna de Groot opent tentoonstelling

Nadat de wethouder een rieten lint had doorgeknipt stormden de scholieren de raadszaal binnen waar panelen met foto's stonden opgesteld. Nieuwsgierig keken de kinderen naar de prenten en zij luisterden naar de uitleg van Ghanezen die over de ontwikkelingsprojecten vertelden. Wormerland helpt sinds 2008 met het opzetten van onder meer een gemeenschappelijke basisadministratie voor afvalinzameling en het realiseren van straatnamen.
Na de rondleiding mochten de Wormerlandse jongens en meisjes op felgekleurde briefjes wensen en plannen schrijven om hun leeftijdsgenootjes in Twifo Praso (Ghana) te helpen. Een Paasboom werd gevuld met al die bijdragen.
Belangstellenden kunnen van 10 tot 25 maart tijdens kantooruren de tentoonstelling bekijken in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 in Wormer.

U bent hier