h

De Bovenkruier moet blijven!

21 april 2011

De Bovenkruier moet blijven!

De SP heeft zich het afgelopen jaar al vaker in de raad uitgesproken over de benarde positie van enige verzelfstandigde buurthuizen. Niettemin waren we verrast toen we hoorden hoe hoog de nood nu is bij De Bovenkruier in Zaandam. En dat vonden wij niet alleen: afgelopen maandag vulden bijna 100 buurtbewoners en jongeren de zaal in De Bovenkruier. Allemaal betrokken mensen die geven om hun buurt en de voorzieningen. Een bewijs dat De Bovenkruier een nuttige functie vervult in ‘t Kalf! Daarom stelt de SP in een zogenaamde ‘actuele rondvraag’ donderdag 21 april vragen aan de verantwoordelijk wethouder. Hieronder de tekst.

Deze week stond een verontrustend artikel in het Noordhollands Dagblad waarin duidelijk werd dat buurthuis De Bovenkruier op het punt stond te moeten gaan sluiten.

Op een bijenkomst van het buurthuis op maandag 18 april werd duidelijk dat het buurthuis het water aan de lippen staat en als er niets gebeurt mogelijk op 1 mei aanstaande de deuren moet sluiten.

Het bestuur van de Bovenkruier heeft daar ook aangegeven dat er vanaf nu een 1000,- euro huur per maand moet worden betaald. Het bestuur van de stichting De Bovenkruier was hier niet op voorbereid en heeft in de bijeenkomst van maandag aangegeven graag verder te willen maar daar wel hulp bij nodig te hebben.

Daarom heeft de Socialistische Partij (SP) de volgende vragen:

  • • Is de wethouder op de hoogte van de problemen van dit buurthuis?

    • Zijn er nog andere buurthuizen die met vergelijkbare problemen kampen?

    • Erkent de wethouder het belang van een buurthuis zoals De Bovenkruier?

    • Wat denkt de wethouder te doen aan het feit dat de verschillende voorzieningen die er op dit moment in het buurthuis te vinden zijn, voor de buurt dreigen te verdwijnen?

  • U bent hier