h

Droom A8-A9 voorbij? Dan geld sociaal inzetten svp!

18 juni 2011

Droom A8-A9 voorbij? Dan geld sociaal inzetten svp!

Vandaag werd bekend, zo stond in Dagblad Zaanstreek/NHD, dat het er op lijkt dat de verbindingsweg A8-A9 er voorlopig niet gaat komen. Dit omdat het kabinet er geen prioriteit aan wil geven, en er dus geen geld voor vrijmaakt. Deze vermoedens had de SP al eerder benoemd in de Zaanse raad. Dit toont aan dat het Zaanse college (PvdA/VVD/ ZOG/GroenLinks) tegen beter weten in is blijven geloven in de financiële haalbaarheid van de A8-A9. De SP heeft nooit begrepen waarom wethouder Straat bleef leuren met de weg, die gemeente Zaanstad 7 tot 14 miljoen zou kosten.

Nu de A8-A9 er niet binnen afzienbare tijd komt, zouden we dat geld veel beter kunnen gebruiken om de gevolgen van de bezuinigingen uit Den Haag op te vangen. Bijvoorbeeld door een sociaal (investerings-)fonds op te stellen, en daarmee te investeren in een socialer Zaanstad.

Over de A8-A9 en alternatieve besteding van de gereserveerde gelden zei de SP al eerder:

“Het lijkt er op of alleen de gemeente Zaanstad het geld voor de A8-A9 daadwerkelijk klaar heeft liggen, of gaat leggen, terwijl de Provincie en het Rijk hún deel van het geld niet klaarleggen.” (bron)

De SP was dan ook geen voorstander om Poelenburg afhankelijk te maken van de A8-A9 en de doorsnijding. We zouden liever zien dat het college dezelfde voortvarendheid toonde bij het realiseren van de plannen in Poelenburg. Maar ja, dan gaat het maar over bewoners, en niet over grote bedrijven met dure advocaten en grote schadeclaims.“ (bron)

U bent hier