h

SP Zaanstad geeft bijna 3.000 euro terug aan de stad

27 juni 2011

SP Zaanstad geeft bijna 3.000 euro terug aan de stad

De SP-fractie in de gemeenteraad van Zaanstad geeft 2.869 euro terug aan de gemeenschap. Het gaat om geld dat de fractie in 2010 niet heeft hoeven inzetten voor de ondersteuning van de fractie.

SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer: "Het is duidelijk dat de fractiebudgetten te hoog zijn. De SP heeft een actieve fractie in de raad, en toch houden we zoveel geld over. Als wij dat kunnen, kunnen alle fracties wel toe met wat minder."

Van het fractiebudget betalen fracties onder meer hun ondersteuning en drukwerk. De SP kreeg vorig jaar ca. 5.000 euro, van de in totaal tienduizenden euro’s die elk jaar aan alle politieke partijen in Zaanstad samen wordt gegeven. Naast dit geld voor de ondersteuning van de fracties krijgt elk gemeenteraadslid ook nog eens ruim 18.000 euro (bruto) per jaar. Dat is meer dan het minimumloon. SP-raadsleden houden slechts een kwart daarvan als onkostenvergoeding, de rest gaat naar de partij om er actie en campagnes mee te voeren.

De SP is altijd spaarzaam geweest met het uitgeven van dit gemeenschapsgeld. Daarnaast heeft de partij meer dan eens gepleit voor het verlagen van de subsidie aan de gemeenteraadsfracties. Zoomermeijer: "In deze moeilijke tijden is het onacceptabel dat rechtse partijen zeggen dat iedereen de broekriem aan moet halen, maar zij dat zelf niet doen.”

U bent hier