h

Naar aanleiding van berichtgeving in de pers

28 juli 2011

Naar aanleiding van berichtgeving in de pers

Naar aanleiding van berichtgeving in de pers de laatste tijd, moet mij een en ander van het hart.

Ten eerste; het dorpscentrum, natuurlijk doet het nog steeds pijn dat het oude plan voor het realiseren van een nieuw centrum definitief van de baan is. De nieuwe coalitie, (SP, VLW), was het niet eens met de grootsteedse plannen, wel was men overtuigd van de noodzaak om van vernieuwing van het ietwat verloederde centrum.

Een kleiner, meer dorpsgericht centrum werd de inzet van de verkiezingen, en de bevolking heeft zich uitgesproken. Met een voortvarende wethouder werden er ondehandelingen gestart met Wormer Wonen, Dekamarkt en Vomar.
Dit kwam door doorzetten van R.Hendriks in een stroomversnelling toen Deka aangaf om uit het centrum te willen vertrekken naar een lokatie aan de Koetserstraat.

Nu zijn de overeenkomsten gesloten met alle betrokken partijen, dit houdt in dat het college kan starten met het ontwerp voor een mooi, klein en dorps centrum
Dit is een groot succes voor de coalitie, en het nu zittende college.
Daar, waar menigmaal werd aangedrongen op samen denken en samen werken, bleef de oppositie zoeken naar wegen om de plannen, zoals verwoord in de verkiezinsprogramma's, te dwarsbomen, na de laatste berichten van 28-7-2011, worden deze pogingen nu alleen maar gebakken lucht, de bevolking heeft gesproken,(nieuw bestuur), het college kan aan de slag, de oppositie is de mond gesnoerd!!

Dan nog even de basketbalkooi in de Lepelbladstraat, de klachten voor geluidsoverlast werden gegrond verklaard, maatregelen zijn genomen en de situatie zal drastisch verbeteren. Ook hier weer, er was antwoord gegeven door het collge, toch dacht men dat dit wel op het bordsje van een wethouder zou kunnen worden afgewenteld, namelijk wethouder Anna de Groot, foutje mensen, het is ook hier een beslissing van het COLLEGE, niet van een persoon. Wij zijn en blijven een coalitie door en voor de inwoners, dit zullen wij altijd gestand doen.

Henk Mak,
Fractievoorzitter SP
Wormerland.

U bent hier