h

Liever postkantoren dan garageboxen

14 september 2011

Liever postkantoren dan garageboxen

Donderdag 8 september werd in het Zaans Beraad gesproken over het plan van TNT Post om garageboxen te gaan gebruiken als opslag voor hun bezorgers in de wijk. Steunfractielid Roland van Braam gaf namens de SP onderstaande bijdrage.

Ronald van BraamPostbodes moeten steeds meer werk doen onder steeds slechter wordende arbeidsvoorwaarden. En dit is weer zo een voorbeeld.

TNT Post gebruikt garageboxen als depot voor postbestellers, terwijl dit tot overlast leidt voor omwonenenden en postbezorgers er moeten werken zonder stroom, verwarming en toilet.

TNT biedt zo een werkplek aan zijn medewerkers, waar dergelijke elementaire voorzieningen ontbreken en waar overlast voor omwonenden ontstaat.

De SP fractie vindt garageboxen als depot illegaal, en maakt zich dan ook zorgen over de privacy van inwoners van Zaanstad als poststukken daar worden opgeslagen. En dan hebben we ook nog te maken met de aspecten brandveiligheid, verkeersveiligheid en fijnstof dat veroorzaakt wordt door vrachtverkeer dat gaat laden en lossen in woonwijken die daar wellicht niet op berekend zijn.

Daarnaast worden er overal postkantoren gesloten en komt de post ook nog eens op minder dagen in de brievenbus. Al eerder heeft de SP Zaanstreek nog aktie gevoerd om het postkantoor op de Dam in Zaandam open te houden. Wellicht kan TNT heroverwegen om hun voormalige postkantoren die leeg staan te heropenen.

U bent hier