h

Raadsbrede steun voor SP motie Sociale Werkvoorziening

12 oktober 2011

Raadsbrede steun voor SP motie Sociale Werkvoorziening

Na een aanpassing in de SP-motie 'Sociale Werkvoorziening' kon de Wormerlandse gemeenteraad gisterenavond unaniem instemmen.

De gemeenteraad van Wormerland, in vergadering bijeen op 11 oktober 2011

Overwegende dat:
De SP- fractie op 26 januari 2011 diverse schriftelijke vragen stelde over de toekomst van de Wsw\rquote ers in de gemeente Wormerland.
Deze vragen door het college werden beantwoord in het perspectief van de organisatie OVER- gemeenten.
In de antwoorden werd beloofd dat het college de mogelijkheden zou onderzoeken om binnen de organisatie van OVER- gemeenten, mogelijk door middel van jobcarving, een baan aan te bieden aan een of twee Wsw'ers.
Inmiddels door Baanstede, onder druk van de rijksbezuinigingen op de sociale werkvoorziening, tijdelijke dienstverbanden van medewerkers met een arbeidsbeperking (SW-dienstverbanden) niet meer worden omgezet in vaste dienstverbanden.
Hierdoor een aantal Wsw'ers, als er geen maatregelen worden genomen, niet meer aan de slag zal komen.
Dit een betreurenswaardige ontwikkeling is, voor zowel de Wsw'ers, de rijksoverheid als de gemeenten.

Besluit:
Het college van burgemeester en wethouders te verzoeken om binnen hun netwerken er alle moeite voor te doen het probleem van de Wsw'ers onder de aandacht te brengen bij het bedrijfsleven en instellingen.
Het college te verzoeken om binnen zes maanden na heden mogelijke resultaten van de inspanningen te bespreken met de gemeenteraad.

En gaat over tot de orde van de dag

Namens de SP- fractie,
Mart van der Kolk

U bent hier