h

SP Wormerland en de sociale werkvoorziening

7 oktober 2011

SP Wormerland en de sociale werkvoorziening

Zoals alom bekend is heeft de SP grote affiniteit met de sociale werkvoorziening, zo ook in Wormerland.
Baanstede, een bekende sociale werkplaats in de regio, waar ook onze gemeente gebruik van maakt, krijgt nu te maken met afbraakbeleid van het "supperrechtse" kabinet Rutte.
In het NHD van deze week, werden we voor het eerst geconfronterd met de schandelijke ingrepen in de sociale werkvoorziening die Rutte en vrienden (?) voor ogen hebben. 25 arbeidsplaatsen gaan verloren, dit was niet nodig geweest als de bezuinigingen op een andere, eerlijkere manier waren geintroduceerd, dan was de sociale werkvoorziening in stand gebleven.

Natuurlijk, voor onophoudelijk neo-liberaal beleid moest eens de rekening worden betaald.
Dat dit over de rug van de zwakkeren in de samenleving gaat, vervult ons met walging! Wederom heeft Den Haag bewezen dat het een keihard, niets ontzient zakenkabinet heeft dat ALLEEN maar wil bezuinigen en zo de HELE economie een opdonder geeft die we nog lang gaan voelen, arbeiders in de knip, mensen met een arbeidshandicap op de werkvloer.

De SP wil hier onder geen beding aan meewerken, in de raad van de gemeente Wormerland hebben we een motie ingediend die a.s. dinsdag aan de orde komt. (zie motie onderaan dit bericht).

Ook de fractie van de SP in de tweede kamer heeft de problemen onderkent en heeft naar aanleidiing van de berichten over Baanstede een spoeddebat aangevraagd om te horen van de verantwoordelijke minister of hij wel doordrongen is van het leed dat deze onmenselijke ingreep heeft in het leven van deze mensen.
Wij, als SP, staan pal voor hen die onze aandacht verdienen, daarom ben ik er zo trots op dat ik lid ben van dit menselijk collectief!

Henk Mak,
Fractievoorzitter SP,
Wormerland

U bent hier