h

Zaanstad wil bezuinigen - no way!

24 oktober 2011

Zaanstad wil bezuinigen - no way!

Het college van Zaanstad (PvdA, VVD, GroenLinks en ZOG) wil draconische bezuinigingen doorvoeren in Zaanstad. Ze zijn van plan 40 miljoen in 4 jaar, evenveel als 10% van het jaarlijkse budget, te gaan bezuinigingen. Dat is naar verhouding meer dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Er zal met de botte bijl worden gehakt in het sociale domein.

De toekomst van de mensen bij Baanstede is erg onzeker, de eerste ontslagen zijn al gevallen. Wie een uitkering aanvraagt, kan worden gedwongen daarvoor een onbetaalde tegenprestatie te leveren. Mensen met de grootste afstand tot de arbeidsmarkt worden niet meer geholpen aan hun lot overgelaten. Toegang tot de schuldhulpverlening moeilijker gemaakt. De langdurigheidtoeslag voor mensen die lang op bijstandsniveau moeten rondkomen, wordt drastisch beperkt. Sociale woningbouw heeft geen prioriteit. Tonnen moeten worden opgehaald via parkeerbelasting.

Het achterliggende idee is: "de overheid moet kleiner, de markt lost het wel op". Ieder voor zich en de markt voor ons allen. Precies het neoliberale beleid dat ons deze crisis heeft bezorgd, en wij mogen ervoor betalen. Niet als het aan de SP ligt!

De komende weken wordt de begroting in de raad besproken. Aanstaande donderdag, 27 oktober, geven alle partijen in de raad hun mening op hoofdlijnen over deze begroting. Dat zijn de zogenaamde 'algemene beschouwingen'. Wil je horen wat de SP van de begroting vindt en wil je zien waar alle partijen staan in deze donkere tijden als het aankomt op solodariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid?

Kom dan donderdag 27 oktober om 19.00 uur naar het gemeentehuis, Bannehof 1 in Zaandijk (Rooswijk).

U bent hier