h

Lampionnen als hoop voor vluchtelingen

13 november 2011

Lampionnen als hoop voor vluchtelingen

Op vrijdagavond 11 november, Sint Maarten, kwamen zo'n 30 mensen bijeen op De Dam in Zaandam in vreedzaam protest tegen de omstandigheden waarin vluchtelingen op de bajesboten zitten opgesloten. Het protest was georganiseerd door de SP, maar er waren gelukkig ook veel niet-SP'ers die onze zorgen delen.

SP-fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer vertelde over het lot van de vluchelingen op de boten, en hoe dit in schril contrast stond met het verhaal van Sint Maarten, de barmhartige. Daarna zong Sonja van Elmpt haar gevoelige bajesbotenlied.

Vervolgens trokken de demonstranten, waaronder kinderen, met lampionnen naar het MensenrechtMonument aan de Zaan. Daar werden nog enige wensballonnen (vuurballonnen) opgelaten die de hoop in deze kille tijden symboliseerden.

Foto's : Jan van Keulen en Wouter v.d. Vegt

U bent hier