h

Wake Achtersluispolder op 18 december door Amnesty

14 december 2011

Wake Achtersluispolder op 18 december door Amnesty

De opsluiting van vreemdelingen op de bajesboten is volgens Amnesty International in strijd met de rechten van de mens. Mensen in procedure voor een verblijfsvergunning zijn geen criminelen. Dan mogen ze zo ook niet behandeld worden. Om hen te kunnen blijven volgen zijn er andere mogelijkheden. Menswaardiger en met veel meer bewegingsvrijheid.

Daarom houdt Amnesty een wake op 18 december om 14:00 uur bij de boten aan de Rijshoutweg. Deze keer met een seculier karakter, georganiseerd door Amnesty Zaanstad. Behalve gedichten en enkele mooie teksten zijn er een paar klankschalen om ons te laten horen. Komt allen en betuig je solidariteit met de mensen op de boten. Door naar ze te zwaaien, een kaars te branden en bloemen in het hek te steken. Als groet en teken van betrokkenheid en medemenselijkheid.

De SP Zaanstreek roept iedereen op hier aan deel te nemen.

U bent hier