h

Lef is… stop schending van mensenrechten in Zaanstad. Sluit de bajesboot!

26 januari 2012

Lef is… stop schending van mensenrechten in Zaanstad. Sluit de bajesboot!

Het weer zat niet mee vandaag, bij de opening van het gemeentehuis en het LEFestival. Koud en grauw was het. En er zat meer niet mee: prinses Margriet kwam niet en de lampionnenoptocht met de kinderen ging om onduidelijke redenen ook niet door. De kinderen zaten te kleumen op het pleintje voor het gemeentehuis. Op het vrijwel lege festivalterrein liepen talrijke Verkademeisjes in veel te dunne jurkjes beschuit met Zaans-groene muisjes aan de man te brengen. Nog een hele toer, met zo weinig man.

De SP herinnerde de voorbijgangers, al dan niet op weg naar het station, er met een spandoek aan dat er niet alleen maar wat te vieren valt in Zaanstad. Dat er nog steeds mensenrechten geschonden worden in de bajesboten in onze gemeente. De reacties waren allemaal vriendelijk en geïnteresseerd, ook de politieagenten wilden wel wat meer weten toen bleek dat er geen verdergaande acties op het programma stonden. Alleen de beveiliging, die tegenwoordig in het gemeentehuis alom aanwezig is en er de dienst lijkt uit te maken, liep nerveus heen en weer te telefoneren.

Onder het toeziend oog van de gemeenteraad drukte Pieter van Vollenhoven op een knop en hield burgemeester Geke Faber een toespraakje en dat was het dan. Het gemeentehuis is geopend. De avond begon te vallen en iedereen was steenkoud geworden. Wij dachten aan de onschuldig opgesloten mensen op de Zaanse bajesboten.

U bent hier