h

Inzameling plastics en afgedankte apparaten

23 maart 2012

Inzameling plastics en afgedankte apparaten

door: Hans Mandjes SP-raadslid

Onze gemeente is trots op haar inzameling van plastics. Twee keer per maand worden de zakken met plastics opgehaald. Maar een kalender met de dagen waarop de ophaaldienst langs komt, wordt alleen in de maand december van het voorgaande jaar gepubliceerd. Het gevolg laat zich raden, het op een verkeerde dag aanbieden van zakken met plastics is schering en inslag.

Dan moet er geen harde wind staan want dan vindt je de zakken terug in de sloot. Wij, als SP Wormerland, zouden graag zien dat de gemeente overgaat tot de plaatsing van ondergrondse containers. Dag en tijd van aanbod maakt dan niet meer uit, de zak met plastics kan men altijd kwijt.

Afgedankte apparaten

Dan de inzameling van afgedankte accu's, telefoons, adapters, batterijen, blikjes etc. Wij, als SP Wormerland, en dit was een belangrijk item in ons verkiezingsprogramma, zouden binnenkort  graag in elke wijk, inzamelingsmogelijkheden voor bovenstaande apparaten willen zien. Voor zowel de ondergrondse containers voor plastics, als de inzameling van afgedankte apparaten, zullen wij een initiatiefvoorstel voor behandeling in een gemeenteraadsvergadering indienen.

  

U bent hier