h

Mart van der Kolk vrijwillig aan de bak bij 't Weidje

17 maart 2012

Mart van der Kolk vrijwillig aan de bak bij 't Weidje

Aan de NL DOET vrijwilligersdagen op 16 en 17 maart werd ook meegewerkt in Wormer. SP-raadslid Mart van der Kolk schrijft over zijn ervaringen.

Het was weer zover de vrijwilligersdagen stonden voor de deur en via de griffie van de gemeente Wormerland had ik een uitnodiging ontvangen om als ik mee wilde doen aan de vrijwilligersdag mij op te geven voor een dag vrijwilligers werk naar eigen keuze. Dus snel de agenda geraadpleegd en een snipperdag geregeld op mijn werk, want op de zaterdag stond al iets gepland.

Mijn voorkeur ging uit naar een dagje werken op de kinderboerderij t’Weidje in Wormer, het leek me leuk om daar eens een dag tussen de beesten te werken en ook heb ik er in het verleden menig uurtje doorgebracht met mijn kinderen en kleinkinderen.
Vrijdag de 16 de was het dan zover de laarzen aan en op weg naar de kinderboerderij waar ik ontvangen werd met een heerlijk kopje koffie. Al spoedig kwamen de andere vrijwilligers ook aan en onder het genot van het tweede bakkie werd het werk besproken dat gedaan moest worden.
Allereerst moesten alle paden op het terrein voorzien worden van een nieuwe laag schelpen. Deze klus was vanwege het grote aantal vrijwilligers natuurlijk zo klaar. Het terrein knapte er lekker van op dus iedereen was tevreden. Het volgende waar ik mij mocht bezighouden was het uitmesten van de schapenstal waar de schapen de gehele winter gebruik van hadden gemaakt. Hierbij kreeg ik gelukkig hulp van twee jongedames van de hoogste klas van een school uit Wormer. Ook deze klus werd weer tot genoegen van de beheerster uitgevoerd en wij waren blij dat we het schapenhok uit mochten om frisse lucht te happen, want de lucht was niet te harden.
Als laatste hebben we alle paden nog maar even aangeveegd en alle bladeren en takken verwijderd uit de tuintjes met een groepje scholieren en toen was het tijd voor een groepsfoto.

Terugkijkend kan ik zeggen het was een welbestede ochtend want de kinderboerderij ligt er weer goed bij zoals de beheerster vertelde. Ik zelf kan iedereen aanraden als er volgend jaar weer een vrijwilligers dag is eens mee te doen, het is hartstikke leuk en je ontmoet een hoop enthousiaste mensen die graag iets samen willen doen.
Op weg naar huis besloot ik om meteen mijn eigen tuin ook maar even op te knappen ,maar helaas bij mij stonden er geen vrijwilligers klaar om te helpen.

Mart van der Kolk
SP Wormerland

U bent hier