h

Het lokale lid centraal met Yvette Gheribi

5 april 2012

Het lokale lid centraal met Yvette Gheribi

Tekst: Hans Mandjes
Foto: Theo Min

Op een mooie voorjaarsavond zijn Theo en ik, op de fiets, naar Spijkerboor getogen. Daar woont aan de Kanaaldij op een paradijselijke plek met uitzicht op het Wormer- en Jisperveld, ons aktieve lid Yvette Gheribi.

Zij vond als geboren Amsterdamse deze stek bij toeval in 2005. Omdat zij te vroeg was voor een afspraak ging zij nog even snel bij een makelaar huizen kijken. Tot haar verbazing zag zij daar het huis waar zij samen met haar man Bram altijd van had gedroomd. Daarbij, waar vind je zo'n uitgestrekt natuurgebied achter je huis?
Ook de hond Gina, die ons bij aankomst vriendelijk verwelkomde, is in de omgeving in haar element. Yvette en Bram zijn gek op dieren, er lopen achter het huis kippen en konijnen. Ook zijn er nog drie katten.
Na het serveren van een (heerlijke) cappucino vertelt Yvette over haar reden van haar SP lidmaatschap en de ambities die zij graag wil waarmaken. Zij stelt het op prijs dat de SP sociaal beleid en het terugdringen van de marktwerking tot haar speerpunten heeft gemaakt.
Ook het Europaverhaal van de SP trekt haar aan. Maar bovenal dierenwelzijn is een item waar zij nu en in de toekomst mee bezig wil zijn.
Zij zal binnenkort als burgerraadslid van start gaan en wie weet komt er in 2014, wanneer gemeenteraadsverkiezingen plaats vinden, (nog) iets mooiers in beeld.

U bent hier