h

Iedereen is van de wereld

23 mei 2012

Iedereen is van de wereld

Tekst: Hans Mandjes
Foto: Willem Croese

In de stromende regen hebben afgelopen zondag zo'n 40 mensen meegedaan aan de maandelijkse wake bij de detentieboten in Zaandam. De Jozefparochie organiseerde deze keer de bijeenkomst met een koor en muzikanten. De opgeslotenen kregen muzikaal (hadden zij ooit iets meer misdaan dan alleen het zoeken een betere toekomst?) een hart onder de riem gestoken.

Vanuit de bron Taize werden gedichten voorgelezen en werd er gezongen en bloemen in het hek gestoken. Natuurlijk zwaaiden wij weer met onze witte zakdoekjes naar de gevangenen die dit beantwoorden door te kloppen op de ramen. Treffend was het slotlied, als SP'ers kennen wij dit lied van onze congressen, "Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen". De volgende Wake is op zondag 17 juni.

U bent hier