h

SP marktonderzoek plastic afval

23 mei 2012

SP marktonderzoek plastic afval

Tekst: Kim Pfersich-Dierdorp
Foto: Theo Min

Het afhaalsysteem voor plastic afval in Wormerland werkt voor de meeste inwoners goed tot redelijk. Waar veel inwoners toch nog wel wat te klagen hebben is dat er soms zakken rondslingeren als het gestormd heeft. Enorm veel moeite moet men doen om de speciale verzamelzakken weer binnen te krijgen van de reinigingsdienst.

Een ondergrondse container vind vijfenzeventig procent niet echt nodig. De reden daarvan is dat veel containers vaak en te snel vol zitten. Denk aan de oudpapiercontainers en glasbakken, dat extra rommel als gevolg geeft naast deze containers. Veel inwoners komen ook plek te kort om thuis de zakken twee weken te bewaren en doen daarom hun plastic in de normale containers. Wat gewenst is zijn betere ophaallocaties met desnoods vaker ophalen van de zakken.
De cijfers:
Wel tevreden zoals het nu gaat: 30
Ondergronds verzamelen: 10
Deze enquete is ingevuld door 40 inwoners van Wormerland op de markt van 11 Mei 2012

U bent hier