h

Compensatie kleine ondernemers bij uitloop werkzaamheden

27 juni 2012

Compensatie kleine ondernemers bij uitloop werkzaamheden

Elke week geeft de SP-fractie haar mening over een stelling in het Zaans Stadsblad. Deze week was de stelling:

"Gemeente moet, bij ingrijpende werkzaamheden, beter omspringen met belangen ondernemers."

Onze reactie hierop:

De SP wil dat de gemeente duidelijke afspraken maakt met kleine winkels in de buurt van geplande, ingrijpende werkzaamheden. Als straten veel langer open blijven dan voorzien, dan moeten winkeliers met lede ogen aanzien hoe klanten wegblijven. In dat geval zou de gemeente moeten zorgen voor compensatie. De SP heeft onlangs nog gepleit voor een gemeentelijk MKB-loket als aanspreekpunt voor kleine ondernemers, maar de meeste partijen waren helaas tegen.

U bent hier