h

De SP is er klaar voor

8 juni 2012

De SP is er klaar voor

Tekst: Kim Pfersich-Dierdorp

Op zaterdag 2 juni was het 18e congres van de SP. Een hele bijzondere in deze tijd voor de komende verkiezingen van 12 September dit jaar. De sfeer in het Chasse theater was dan ook uitmuntend te noemen. Jan Marijnissen hield in de ochtend een toespraak over het 40 jarig bestaan en opbouw van de SP. Hij sprak vol trots dat de SP werkt en staat voor een beter Nederland. Helaas is Jan Marijnissen vlak daarna onwel geworden en heeft nog de zelfde dag een dotterbehandeling ondergaan.

We zien tevens ook de film van de opbouw van ons nieuwe hoofdkantoor dat al in gebruik is maar 15 Juni officieel zijn nieuw naam krijgt. De afdrachtregeling is ook ter sprake gekomen en de SP is daar trots op!
Ook Jong SP ROOD hebben zich goed laten zien deze dag met een geweldig presentatie en duidelijke boodschap “Een betere wereld, doe ff sociaal” ! De nieuwe partijbestuursleden en fractievoorzitter hebben we gekozen en zijn bekend gemaakt. Guido Weijers geeft een korte show , er wordt veel gelachen op dat moment. Daarna stelt Guido Weijers, Emile Roemer voor als de opnieuw gekozen lijsttrekker.
Emile Roemer hield daar een zeer sterke en duidelijk toespraak “Ik was trots op de socialistische partij, ik ben trots op de socialistische partij en ik blijf trots op de socialistische partij”.
Bob Fosko en zijn band brengen vervolgens het lied ten gehore “1 Voor allen”, en als 2e lied kwam “Doe mee met de SP “. Toen barstte het feest los en kwamen er overal rode strandballen naar beneden. Het was een geweldig congres! De SP is er klaar voor! Jij ook?
Doe jij mee?
Stem 12 September SP!

U bent hier