h

Een grandioos congres

3 juli 2012

Een grandioos congres

Tekst: Hans Mandjes
Foto's: Theo Min

De verkiezingen naderen. De SP staat er goed voor, misschien wordt de SP wel de grootste partij in ons land. Maar laten wij dat eerst even zien en dan geloven. Zaterdag, op de laatste dag van juni, werd ons verkiezingscongres gehouden. In dit congres is het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst goedgekeurd.


Afgevaardigden van SP Wormerland

Het concept-verkiezingsprogramma was zo goed, behoorlijk sociaal, met paragrafen over het terug dringen van de marktwerking in de zorg en kwamen natuur-, milieu- en dieren bescherming zo nadrukkelijk aan bod, dat van de 571 ingediende wijzigingsvoorstellen er 3(!) zijn over genomen.
Aangescherpt zijn o.a. dat er geen vergunningen meer worden verleend voor het bouwen van nieuwe kern- en kolencentrales en dat er volop wordt ingezet op het ontwikkelen/opwekken van duurzame energie. Ook de 0,8 procent voor ontwikkelingshulp zal weer de norm worden. Toespraken waren er ook, van de IJslandse premier Sigfusson, oprichter van een Links-Groene beweging. Deze premier heeft de wurggreep, waarin zijn land door extreem handelen van banken, die op een neo-liberale wijze een crisis hadden veroorzaakt, weerstaan en is zijn eigen beleid gaan voeren waarin allereerst de belangen van de inwoners van IJsland werden veilig gesteld. Tenslotte was er de toespraak van Emile, vol passie en vertrouwen.

U bent hier