h

Kadernotadebat: armoedebeleid

13 juli 2012

Kadernotadebat: armoedebeleid

Tijdens het debatpunt 'armoedebeleid' in verband met de kadernota op donderdag 12 juli had raadslid Sonja van Elmpt de volgende inbreng namens de SP:

Sonja van ElmptDit college zet voornamelijk in op het ondersteunen van gezinnen met kinderen die in armoede zijn geraakt. Maar niet alleen gezinnen met kinderen komen in de problemen op dit moment. De gemeentelijke bijzondere bijstand is altijd bedoeld om een vangnet te zijn voor inwoners die in de problemen zijn geraakt.

Onvoorziene kosten of ernstig verhoogde uitgaven zoals stookkosten in strenge winters en met de uit de pan schietende energiekosten wordt dit voor sommige mensen bijna niet meer op te brengen.

Niet alleen gezinnen met kinderen komen zo ernstig in de problemen. Ook ouderen met alleen een AOW, jongeren met een psychiatrische aandoening of anderen die door de crisis in de problemen zijn gekomen kunnen een beroep moeten kunnen doen op de bijzondere bijstand. Als het armoedebeleid opnieuw wordt vastgesteld wil de SP dat hier nadrukkelijk naar wordt gekeken.

U bent hier