h

In Landsmeer willen ze wel!

25 augustus 2012

In Landsmeer willen ze wel!

 

Tekst en foto's: Anna de Groot

Op vrijdag 24 augustus stonden onze eigen Landsmeerse Ami Gest, Yvette Gheribi uit Spijkerboor en ik (uit Wormerveer) bij de ‘verkiezingskraam’ in Landsmeer. Dat ging nog niet zonder slag of stoot, want bij aankomst was de door ons bestelde kraam hélemaal niet aanwezig op de markt. Daar ben je dan weer lekker mee ……….

Gelukkig kon de behulpzame reserve- marktmeester van Landsmeer ons nog een paar schragen en planken (nee, geen marktkraam) brengen, zodat we toch nog leuke gesprekken met de Landsmeerders konden hebben. Overigens wordt de markt in Landsmeer, die klein en rustig is, ook bezocht door mensen uit Amsterdam- Noord.
Doordat de markt in Landsmeer vrij rustig is zijn er leuke en diepgaande gesprekken met de inwoners mogelijk. We spraken mensen met wie wij onze visie konden delen, maar ook mensen die met ons hun visie wilden delen. Daar leer je dan weer iets van. Bijvoorbeeld dat er VVD- leden zijn die boos zijn op de VVD, dat het SW- bedrijf Pantar slechter is voor de werknemers dan Baanstede, dat de SP ontzettend populair is bij Amsterdamse coffeeshophouders en dat de geschiedenis zich herhaalt. Een vriendelijke en zeer belezen oudere meneer ging ons uitgebreid vertellen over de crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw.

Opvallend vaak hoorden we dat men bij de verkiezingen van 12 september SP gaat stemmen. Dat moeten we hebben! Wat we heel graag willen is dat de Landsmeerders – naast dat ze SP gaan stemmen – ook nog lid worden van onze partij. Want wij, van de afdeling Wormerland waartoe ook Landsmeer behoort, vinden dat het tijd wordt dat Landsmeer een zelfstandige SP- afdeling wordt. Met een eigen bestuur, eigen leden en wellicht op termijn ook een eigen gemeenteraadsfractie.
We geloven in Landsmeer! Zéker nu er veel meer mensen dan voorheen op onze partij gaan stemmen. ’t Komt vast helemaal goed, ook met die zelfstandige afdeling!
Aanstaande vrijdag (de 31ste) hopen we met onze verkiezingskraam bij de Dirk in Oostzaan te staan. Kom bij ons langs! (Langer blijven staan dan vijf minuten mag ook!)

 

U bent hier